Karısını öldürmeye teşebbüs eden kocaya 18 yıl hapis

Karısını öldürmeye teşebbüs eden kocaya 18 yıl hapis

Adana'da boşanmak isteyen eşini bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi

ADANA (AA) - Adana'da, boşanmak isteyen karısını bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs etiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık 18 yıl hapse çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanık Hüseyin Ö. ile eşi Kevser Ö. ve sanığın avukatı katıldı.

Mahkeme savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Hüseyin Ö'nün olay günü eşiyle, açtığı boşanma davasından vazgeçmesi için tartıştıklarını, daha sonra öfkelenen sanığın mutfaktan bıçak alıp eşine saldırdığını belirtti.

Savcı, Hüseyin Ö'nün suçunun sabit olduğunu aktararak, sanığın "Eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Kendisine söz verilen müşteki Kevser Ö. de eşinden şikayetçi olmadığını belirterek, "Ben eşime burnu sürtünsün diye boşanma davası açmıştım. Çocuklarım ve ben ortada kaldık. Eşimin beraat ettirilmesini talep ediyorum." dedi.

Sanık Hüseyin Ö. de eşini bıçakladığı için pişman olduğunu anlatarak, "Eşim benden ayrılmak istediğini söyledi. Ayrılmakta ısrar edince kendimi kaybettim. Nasıl saldırdığımı hatırlamıyorum. Kumar oynadığım için evle pek ilgilenmiyordum, pişmanım. Eşimi yaralı haliyle kapıya kadar ben çıkardım. Kızımı öpüp oradan baldızımın yanına gidip, eşimi bıçakladığımı söyleyerek çocukların yanına gitmesini istedim. Tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı.

Hüseyin Ö'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezayı 18 yıla indirdi. Sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı.

Karar üzerine Kevser Ö. gözyaşı döktü.

Merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde 14 Aralık 2017'de Hüseyin Ö, eşi Kevser Ö'yü kendisinden boşanmak için dava açtığı gerekçesiyle 10 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Sanık hakkında "Eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan iddianame hazırlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler