Kar altına gizlenen uyuşturucu ayak izi takibiyle bulundu

Kar altına gizlenen uyuşturucu ayak izi takibiyle bulundu

Van'da İran'dan yasa dışı yollarla getirilen ve dağlık arazide kar altına gizlenen 30 kilo 617 gram eroin ile 6 kilo afyon sakızı, jandarma ekiplerinin ayak izi ve emare takibi sonucu ele geçirildi

VAN (AA) - Van'da jandarmanın olumsuz hava koşullarına rağmen yürüttüğü operasyonda, kar altına gizlenen uyuşturucu, şüphelilerin ayak izi ve emare takibi sonucu bulundu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Yasa dışı yollardan temin edilen uyuşturucunun İran'dan at sırtında Saray ilçesi Koçbaşı Mahallesi'ne ve buradan batı illerine sevk edilmek üzere Van'a getirileceği bilgisini alan jandarma ekipleri çalışma başlattı.

Şüphelilerin gece sınır hattından uyuşturucuyu geçirdikleri, olumsuz hava şartlarından dolayı uyuşturucuyu Koçbaşı Mahallesi'ndeki dağlık arazide kar altına saklayarak İran'a döndüklerini tespit eden jandarma ekipleri, düzenlenen operasyonda bölgede arama çalışması yürüttü.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Saray ilçesi Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, şüphelilere ait ayak izi ve emare takibi yaptı.

Operasyonda şüphelilerce kar altına gizlenen 30 kilo 617 gram eroin ile 6 kilo 5 gram afyon sakızı ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler