Kanadalı Türkler Gençlik Kongresi’nde Buluştu

Kanadalı Türkler Gençlik Kongresi’nde Buluştu

Başkent Ottowa’da “Değişen Dünyada Kanada Türk Gençliği” adlı tema altında bir araya gelen Kanadalı genç Türkler, kültürel değerlerini kullanarak içinde bulundukları toplumda nasıl daha etkin bir rol oynayabileceklerini değerlendirdiler

Carleton Üniversitesi Modern Türk Çalışmaları Bölümü, Kanada Türkleri Konseyi, Kanada Türkleri Federasyonu Kurulu ve Amerika Türk Koalisyonu’nun ortak girişimleriyle bu yıl yedincisi düzenlenen kongreye sadece Kanada’nın farklı şehirlerinden değil, yurtdışından da birçok öğrenci, sivil toplum kuruluşu lideri, ve akademisyen katıldı.

Kanadalı siyasetçilerin ve diplomatların da ilgi gösterdiği kongreye, Senatör Anne Cools, eski Kanada Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Paul Heinbecker, eski Başbakan Yardımcısı Gar Knutson ve Kanada’nın eski Ankara Büyükelçisi Marc Beaudoin’de katıldı.

Kongrenin en ilgi çeken bölümlerinden birisi de Almanya’nın Saksonya Eyalet Milletvekillerinden Belit Onay’ın konuşmasıydı. Kanadalı Türkler’i siyasete atılmaya ve içinde bulundukları toplumda daha etkin rol oynamaya çağıran Onay, bu konudaki deneyimlerini gençlerle paylaştı.
 
Kongre’yi organize eden yetkililer, artık gelenekselleşen Kanada Gençlik Kongresi’ne olan katılımın her yıl arttığını ve bugüne kadar 700’den fazla gencin bu kapsamlı kongre sayesinde bir araya gelip, Kanada Türk toplumunun geleceği için organize olmaya başladıklarını belirttiler.

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler