Kanada'lı doktordan şaşırtan açıklama

Kanada'lı doktordan şaşırtan açıklama

Toronto General Hastanesi Tropikal Hastalıklar Bölümü Şefi Dr. Jay Keystone, havaalanlarında Ebola için yapılan vücut ısısı kontrollerinin, zaman kaybı olduğunu ve sadece toplumu rahatlatmak için yapıldığını söyledi.

Kurbanlarının sayısı her geçen gün artan Ebola ile mücadele sürerken, alınan önlemler için farklı bir yorum geldi.

Kanada resmi yayın kuruluşu CBC Televizyonu’na konuşan Toronto General Hastanesi Tropikal Hastalıklar Bölümü Şefi Dr. Jay Keystone, Kanada’nın Toronto, Montreal, Ottawa, Vancouver, Halifax ve Calgary Havaalanları’nda Ebola için başlatılan vücut ısısı kontrollerinin, zaman kaybı olduğunu ve sadece toplumu rahatlatmak için yapıldığını söyledi. Hastalıkla mücadelede duygusal yaklaşımla bilimsel yaklaşımın farklı olduğunu kaydeden Dr. Keystone, sorunun çözümü için iki yolun da gerekli olduğunu ifade etti. Ebola konusunda bir tehlikenin inkar edilemez olduğunu söyleyen Dr. Keystone, salgının ABD ve Kanada’ya sıçramaması nedeniyle, toplumu rahatlatacak duygusal tepkilerin uygulandığını belirtti.

Havaalanlarında vücut ısısını ölçümlerinde, bir ya da birkaç vakanın saptanabileceğine işaret eden Dr. Jay Keystone, “ancak bu, Ebola’nın bir salgın olarak Kanada’da ya da ABD’de yayılacağı anlamına gelmez” dedi.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler