Kanada, Kuzey Kutbu’nu İHA’larla izliyor

Kanada, Kuzey Kutbu’nu İHA’larla izliyor

Kanada Savunma Bakanlığı, Kuzey Kutbu’ndaki Kanada hava sahanlığını, her türlü hava koşulunda izleyebilmek için drone teknolojisi kullanmaya başladı.

CALGARY
Kanada Savunma Bakanlığı, ülkenin Kuzey Kutbu’ndaki hava sahanlığını sürekli izlemek üzere İHA (insansız hava aracı) teknolojisi kullanmaya başladı. Alberta eyaletine bağlı Suffield kentindeki Kanada Silahlı Kuvvetleri Savunma Araştırmaları ve Geliştirme Merkezi’nde üretilen dronların, Kuzey Kutbu’nda test edilmelerine başlandı.dorne1
Sitemlerin üretilmesinde görev alan bilimadamlarından Simon Monckton, üretilen dronların bazılarının havadan bazılarının da karadan hizmet vereceklerini açıkladı.

FOTO: DRDC

FOTO: DRDC

Sözkonusu İHA’ların, sadece gözetleme ve izleme hizmeti değil, uzak noktalarda mahsur kalanların yerinin bulunması, ilkyardım ve acil gıda ulaştırılması gibi hizmetlerde de kullanılacağını anlatan Monckton, araçlardan bazılarının Ağustos ayının sonunda Nunavut’ta yapılan testlerden başarı ile geçtiklerini duyurdu.

Halen kimyasal, biyolojik, nükleer, radyoaktif ve patlayıcı maddelere karşı uzaktan kumandalı insansız araçlar kullanan Kanada Silahlı Kuvvetleri, son uygulaması ile insan trafiğinin yok denecek kadar az olduğu bölgeleri de operasyon alanı kapsamına almayı hedefliyor.

Bu haber toplam 1779 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler