"Kalitesiz otomobil için 60 yıl vergi ödedik"

"Kalitesiz otomobil için 60 yıl vergi ödedik"

İranlı milletvekili Seyyid Ali Edyani, ülkesinin yıllardır kalitesiz araç ürettiğini, halkın da yerli üretimi desteklemek için boş yere vergi ödediğini belirtti

ANKARA (AA) - İran Meclisi Kaim Şehr Milletvekili Seyyid Ali Edyani, ülkesinin 60 yıldır kalitesiz araç ürettiğini ve halkın yerli üretimi desteklemek için boş yere vergi verdiğini söyledi.
Edyani, İran’da otomobil ithalatına uygulanan yasak hakkında, "Kalitesiz otomobil üretmek için 60 yıl vergi ödedik. Uygulanan ithalat yasağı, ihracata yönelik otomobil üretimine neden olmalıdır." ifadesini kullandı.
İran Meclisi Haber Ajansına (ICANA) göre, ekonomide, ithalat yerine üretim esaslı bir politika izlenmesi gerektiğini dile getiren Edyani, bu sayede İran halkının kâra geçeceğini ve paralarının ceplerinde kalacağını ifade etti.
Edyani ayrıca, İran’da otomobil üreten firmaları eleştirerek, halka gerekli standartları taşımayan otomobillerin satıldığını ve halkın bu nedenle can ve mal kaybı yaşadığını vurguladı.
Otomotiv sektörünü hedef alan ABD'nin ilk aşama yaptırımlarının etkisiyle İran'da otomobil üretimi geçen ay yüzde 38 azalmıştı. İran Yerli Üretim Endüstrileri Derneği Başkanı Muhammed Rıza Necefimeneş, yaptırım nedeniyle otomobil üretiminde ciddi düşüşle karşılaşıldığını ifade ederek, "Otomobil üretiminde geçen ay yüzde 38 oranında düşüş yaşandı. Gelecek aylarda daha fazla düşüş yaşanmadan sorunların çözüleceği umudunu taşıyoruz." demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler