"Kadın Sığınağı "oyunu Kırgızistan'da sahneledi

"Kadın Sığınağı "oyunu Kırgızistan'da sahneledi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı kadına şiddet konusunu ele alan "Kadın Sığınağı"...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı kadına şiddet konusunu ele alan "Kadın Sığınağı" oyunu sahnelendi.

Bir kadın sığınma evinde 24 saatlik zaman dilimi içinde geçen oyunda, sığınma evinde kalan farklı yaş ve farklı sosyal statüye sahip 8 kadının hayalleri, mutsuzlukları ve çözüm arayışları anlatıldı.

Oyunda, Kırgız sanatçılarından Gülmira Taşmatova, Gülmira Tursunbayeva, Aynur Turgunbayeva, Şekerhan Coomartova, Mıskal Mayrambek, Eles Kalmuratova, Aynura Temirova ve Aida Şarşenbek rol aldı.

Tiyatro oyununun Bişkek'te sahnelenmesine katkı sağlayan Aktif Vatandaşlar adlı hareketin lideri Natalya Pipiya, oyunu özellikle toplumdaki kadına şiddet konusuna dikkat çekmek için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde sahnelediklerini belirtti. Pipiya, "Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve aile içi şiddet konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunacağımızı umuyoruz. Kadınları ve çocukları korumaya davet ediyorum." diye konuştu.

Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbek Maksutov ise oyunda kadınların karşılaştıkları sorunları gördüklerini, Kırgız halkının tarih boyunca kadına şiddeti tasvip etmediğini ve daima kadını saygın yerde tuttuğunu kaydetti.

Oyun öncesinde izleyicilere verilen broşürde, Kırgızistan'da son iki yılda 20 kadının, son 6 yılda 100 kadının aile içi şiddetten yaşamını yitirdiği ve 2022 yılında 9 bin 880 kadın aile içinde şiddete uğradıkları gerekçesiyle kolluk güçlerine başvurduğu bilgisi yer aldı.

"Kadın Sığınağı "oyunu Kırgızistan'da sahneledi

"Kadın Sığınağı "oyunu Kırgızistan'da sahneledi

"Kadın Sığınağı "oyunu Kırgızistan'da sahneledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 28 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler