İzmir'de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

İzmir'de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde organ nakli bekleyen çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması düzenlendi.Hastanenin oyun parkında düzenlenen kutlamada karaciğer, böbrek ve kalp nakilleri bekleyen çocuklara, organ...

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde organ nakli bekleyen çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması düzenlendi.

Hastanenin oyun parkında düzenlenen kutlamada karaciğer, böbrek ve kalp nakilleri bekleyen çocuklara, organ nakli olup tedavi süreci devam eden çocuklar da eşlik etti.

Etkinliğe katılan komedyen sihirbazlık gösterisi sundu, miniklere hayvan figürlü balon hediye etti.

Oyuncaklarla ve çeşitli aktivitelerle vakit geçiren çocuklara pastel boya, Türk bayrağı ve kitap armağan verildi.

Ege Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özbaran, AA muhabirine, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı 23 Nisan'ı hastane çalışanları, çocuklar ve aileleriyle bir arada kutlamak, organ bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Özbaran, çocuklar için organ bağışının yeterli olmadığını, organ bekleyen hastalarının çok olduğunu dile getirerek, "Üç gün önce hem karaciğer hem de kalp nakli yaptığımız 10 yaşında bir çocuğumuz var. Organ bağışı demek yeni bir hayat demek. Organ bağışı hayat kurtarır." diye konuştu.

EÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Miray Karakoyun da genetik bir hastalık nedeniyle akciğer ve karaciğer yetmezliği bulunan 14 yaşındaki hastasının babasından alınacak karaciğer ile nakil olacağını söyledi.

Nakil olacak 14 yaşındaki Hasan Delibaş ise ameliyat ile sağlığına kavuşacağı için mutlu olduğunu, organ bağışının hayat kurtardığını ifade etti.

İzmir'de organ nakli bekleyen çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 41 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler