İstanbul'da Protestocularla Mahalleli Çatıştı: 1 Ölü

İstanbul'da Protestocularla Mahalleli Çatıştı: 1 Ölü

Berkin Elvan'ı cenazesinin ardından polis sert müdahalelerde bulundu. Okmeydanı'nda 1 kişi silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

 

Berkin Elvan'ın son yolculuğuna uğurlanmasının ardından cenaze törenine katılan ve Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılan kalabalık ara sokaklara kaçtı. Osmanbey metro istasyonundan çıkan yolcular da yoğun biber gazına maruz kaldı. Okmeydanı'nda meydana gelen çatışmada 22 yaşındaki Burak Karamanoğlu silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

OKMEYDANI'NDA KANLI GECE: 1 ÖLÜ

DHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı'nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü.

*Fotoğraf Burak Karamanoğlu'nun facebook adresinden alınmıştır

"BÖLGEDE POLİS YOKTU"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, olayda ölen gencin 22 yaşında olduğunu açıkladı. Olay sırasında bölgede polisin olmadığına da dikkat çeken Babuşcu, Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda birçok seçim irtibat bürosunun zarar gördüğünü söyledi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olayın ardından İstanbul Valiliği internet sitesinden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada: "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki gurup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

İSTANBUL'DA DÜN NELER YAŞANDI?

GEZİ PARKI KAPATILDI

Taksim ve Taksim'e çıkan yollarda polisin güvenlik önlemleri artırıldı. Gezi Parkı da vatandaşların girişine kapatılırken, küçük gruplar halinde Taksim Meydanı'na girmeye çalışan vatandaşlara da müdahale ediliyor.

VALİ TEŞEKKÜR ETTİ, MÜDAHALE BAŞLADI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Berkin Elvan'ın cenazesi ile ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'den mesaj yayınladı. Vali Mutlu, "Berkin Elvan toprağa verildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen törende şu ana kadar özen gösteren herkese ve emniyete teşekkür ederim" dedi. Vali'nin bu mesajından sonra polis göstericilere müdahalede bulunmaya başladı.

TAKSİM'E GİTMEK İÇİN HAZIRLIK YAPTILAR

Berkin Elvan'ı bugün son yolculuğuna uğurlayan on binler cenazenin ardından Taksim'e gitmeye hazırlandı. Polis ise Osmanbey'de göstericilere izin vermemek üzere önlem aldı. Berkin Elvan'ın cenaze törenine katılan binlerce kişi kalabalık nedeniyle Feriköy Mezarlığı'na gidemedi. Mezarlığa gidemeyip Şişli'de bekleyen vatandaşlar Taksim'e gitmeye hazırlandı.

MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

Güvenlik güçleri ise Halaskargazi Caddesi üzerinde çok sayıda toma ve yüzlerce çevik kuvvet polisiyle önlem aldı. Gergin bekleyişin ardından polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahaleye başladı. Atılan yoğun gazdan herkes etkilendi. Baygınlık geçirenler oldu. Kaçışmalar sırasında arada kalıp ezilenler fenalık geçirdi. Cadde üzerindeki esnaf da zor anlar yaşadı. Polis kalabalığı Halaskargazi ve Ergenekon Caddesi boyunca kovaladı. Ara sokaklara kaçan grupların bekleyişi ve polisin müdahalesi devam ediyor. İstiklal Caddesi'nde de müdahaleler devam ediyor.

TOMALARIN ÖNÜNÜ KESTİLER

Polisin Taksim Meydanı'na doğru çekildiği zamanlarda göstericiler ara sokaklardan İstiklal Caddesi'ne çıkarak toplanmaya devam etti. Çevik kuvvetin Taksim Meydanı'na çekildiği bir anda toplanan gruba TOMA'lar su sıkarak müdahalede etti.

GÖZALTINA ALINDILAR

Göstericiler arasından çıkan 10 eylemci, TOMA'ların önüne geçti. TOMA'lar su sıkarak, önlerini kesen göstericileri uzaklaştıramayınca, çevik kuvvet polisleri gelerek, eylemcileri gözaltına altı.

HÜKÜMETE PROTESTO

Olayların arasında bir kişi hükümet protesto ederek, maaşının Bin 500 liradan 700 liraya düştüğünü iddia etti. Yolun ortasına oturan adamı sivil polisler gözaltına aldı.

AMİRİNDEN POLİSE AZAR

Göstericilere müdahale sırasında bir amirin 'plastik mermi sıkma' demesine rağmen, bir çevik kuvvet polisi plastik mermi atmaya devam edince, amiri tarafından azarlandı.

TOMA'NIN KENDİSİNİ YIKAMASINI İSTEDİ

Taksim Meydan da ise bir kişi, TOMA'nın karşına geçerek, duş alma hareketleri yaptı. TOMA'dan göstericiye su sıkılmazken, çevik kuvvet ekipleri de eylemciyi izledi.

KADIKÖY'DE MÜDAHALE

Kadıköy'de Bahariye Caddesi ve Rıhtım Caddesi'nden çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup, Altıyol Meydanı'nda toplandı. Gruptakiler Altıyol Meydanı'nda da bir süre daha slogan attıktan sonra Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti ilçe binasına yürümek istedi.

Polisin uyarısına taşla karşılık veren gruba, müdahale edildi. Müdahale üzerine gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler