İstanbul'da kültür sanat

İstanbul'da kültür sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, şubat ayının son haftasında 17 oyun sahneleyecek- Dünyaca ünlü yazar Arthur Miller'ın 1968 yılında kaleme aldığı eseri "Bedel", 1001 Sanat prodüksiyonu ve Kayhan Berkin'in yönetmenliğinde 28 Şubat'ta Toriu

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da bu hafta birçok tiyatro oyunu, konser, performans gösterileri ve sergiler sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, şubat ayının son haftasında 17 oyun sahneleyecek.

Bu hafta "Nora (Bir Bebek Evi)" 28 Şubat-3 Mart'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Ben Çağırmadım" 28 Şubat-3 Mart'ta Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Ay Işığında Şamata" 1-3 Mart'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Hayal-i Temsil" 28 Şubat-3 Mart'ta Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Makedonya Gamzesi" 28 Şubat-3 Mart'ta Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Macbeth" 1-3 Mart'ta Ümraniye Sahnesi'nde ve "Saadet Hanım" 1-3 Mart'ta Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Çocuk oyunlarında ise 4 Mart'ta "Define Adası" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Karagöz’ün Uykusu" Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Alaaddin'in Sihirli Lambası" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Yaşasın Barış" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Dedektif Köpek Cash" Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde, "Bisküvi Adam" Ümraniye Sahnesi'nde, "Harikalar Mutfağı" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde izlenime sunulacak.

"Bir Gün Ayakkabımın Teki" adlı oyun 1 Mart'ta tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde, "Elma Kurdu Kırtık" 1 ve 2 Mart'ta Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi'nde, "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" ise 1, 2 Mart'ta Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi'nde seyircilerle buluşacak.

- Özel tiyatrolar

Kubilay Zerener'in yönettiği "Ömürsün Doktor" adlı oyun, 2 Mart'ta Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

Anton Çehov'un, öykülerinden uyarlanan oyunda, Cem Özer, Betül Şahin, Fulden Akyürek, Soydan Soydaş, Ateş Fatih Uçan, Fırat Çöloğlu ve Doğan Bekdoğdu rol alıyor.

Senaryosunu Yılmaz Okumuş'un yazdığı, Seymen Aydın ve Buse Sinem İren'in, Temel ile Fadime'yi canlandırdığı "Evli ve Zavallı - Temel ile Fadime" adlı tiyatro oyunu kadın erkek sorunlarını mizahi bir dille ele alıyor.

Aynı zamanda canlı müzikle desteklenen oyun, Kozzy AVM içinde bulunan Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde görülebilecek.

Kerem Alışık’ın süpervizörlüğünde, Yalvaç Ural’ın yazdığı ve Yiğit Pakmen’in yönettiği "Süper Hospi Mikroplara Karşı" adlı çocuk oyunu, 3 Mart'ta Grand Pera'da sahnelenecek.

Dünyaca ünlü yazar Arthur Miller'ın 1968 yılında kaleme aldığı eseri "Bedel", 1001 Sanat prodüksiyonu ve Kayhan Berkin'in yönetmenliğinde 28 Şubat'ta Torium Sahne'de seyredilebilecek.

65. sanat yılında Haldun Dormen'in hem yazıp hem de başrolünde oynadığı ''Bir Zamanlar Gazinoda", 28 Şubat'ta Kenter Tiyatrosu izlenebilecek.

- Konser

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR) bünyesinde "İstanbul’dan Anadolu'ya Seslerin Cemi" başlıklı konserde Coşkun Karademir, Özer Özel, Derya Türkan ve Cenk Erdoğan müzikseverlerle buluşacak.

Yunan şarkıcı ve besteci George Perris, 28 Şubat'ta CRR'ye konuk olacak. Portekizli şarkıcı Mafalda Arnauth ise 19'uncu yüzyıldan bugüne kadar devam eden Portekiz halk müziği türü "Fado" ile 2 Mart'ta CRR'de sahne alacak.

"İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında bu ayın konuğu Zekai Tunca olacak. Tunca, 4 Mart'ta CRR'de gerçekleştirilecek konserde Türk sanat müziği parçaları seslendirecek.

Uniq İstanbul Tamirane'de, "Jazz After Work" etkinliği kapsamında, Avrupa turnesi için İstanbul'a gelen ve Arjantin ve uluslararası çevrelerde büyük ilgi gören "Tango Jazz Quartet" 28 Şubat'ta cazseverlerle buluşacak.

"Nasılım Biliyor musun?" adlı yeni albümü ile "Gripin" adlı müzik grubu, yarın "Vestel Gururla Yerli Konserleri" kapsamında Atlantis Yapım iş birliğiyle Zorlu PSM Studio'da hayranlarıyla bir araya gelecek.

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, "Bağlama Takımından Türküler" başlıklı konserle, şef Uğur Kaya yönetiminde 1 Mart'ta Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi izleyicileri ile buluşacak.

Ünlü müzik grubu Yeni Türkü, sevilen şarkılarını 3 Mart'ta Gayrettepe KATS Sahne'de sevenleriyle birlikte söyleyecek.

Manuş Baba da "Dönersen Islık Çal" adlı ilk albüm turnesiyle 3 Mart'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alacak.

- Sergi

Ressam Altan Çelem'in "Günlük 2" adlı sergisi, 1 Mart'ta Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde açılacak.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan, Türkiye'de 20'nci yüzyıl mimarlığının özgün temsilcilerinden biri olarak anılan Nazimi Yaver Yenal'ın 50 yıllık kariyerini ele alan "Bir Kağıt Mimarının Hayali Dünyası" sergisi, 03 Mart'a kadar görülebilecek.

Fatma Zeynep Çilek'in 2. kişisel sergisi "Suret Defteri", 3 Mart'ta Nişantaşı Merkur Galeri'de sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler