İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı karnavalla kutlandı

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı karnavalla kutlandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Maltepe'de çocuk karnavalı düzenlendi.Maltepe...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Maltepe'de çocuk karnavalı düzenlendi.

Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen karnavalda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağanı olduğunu söyledi.

Başka hiçbir ülkede çocuklar için bir bayramın olmadığını ifade eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Atatürk'e teşekkür ediyoruz. Atatürk bize çocuk bayramını hediye ederken onun tarihini de Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluş günü olarak tespit etti çünkü TBMM'nin anlamı nedir? Anlamı, eşit vatandaşlık, özgürlük, bağımsızlık demektir. Herkesin aynı haklara sahip olduğunun teminatı demektir. İşte onun için TBMM tarihini, çocukların bayramı olarak ilan etti çünkü çocukların eşit olmadığı bir toplumun ileriye gitmesi mümkün değil. Çocukların eşit olduğu bir ortamda ancak biz bütün toplum olarak çok gelişebiliriz."

Her anne ve babanın, çocuğunun eşit bir ortamda eşit haklarla yaşamasını isteyeceğini dile getiren İmamoğlu, "Biz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin tepesine 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' yazan o iradenin evlatlarıyız. Sonsuza dek bunu koruyacağız. Milletin sesini kimsenin kısmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, her çocuğun, eğitimden eşit biçimde faydalanması durumunda hiçbir sorunun kalmayacağını kaydetti.

23 Nisan Çocuk Karnavalı'nda atölyeler, sihirbaz gösterileri, tiyatro oyunları ve konserler düzenlendi.

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı karnavalla kutlandı

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı karnavalla kutlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler