İstanbul STEM Öğrenme Merkezi, İÜC Büyükçekmece Yerleşkesi'nde açıldı

İstanbul STEM Öğrenme Merkezi, İÜC Büyükçekmece Yerleşkesi'nde açıldı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın:- "Üniversitemiz, söz konusu dönemde çağrıya açılan çocuklar ve gençler, yenilikçi İstanbul, yaratıcı endüstriler ve girişimcilik mali destek programlarına 21 projede yürütücü, 12 projede ortak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) koordinatörlüğünde, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bahçelievler Belediyesi işbirliğinde uygulanan proje kapsamında İstanbul STEM Öğrenme Merkezi açıldı.

Üniversitenin Büyükçekmece Yerleşkesi'nde bulunan merkezin açılışında konuşan İÜC Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, projeyle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 6-18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin yenilikçilik ve girişimcilik kabiliyetlerinin geliştirilmesinin, becerilerinin desteklenmesinin, eğitim hizmetlerine erişimlerinin artırılmasının ve öğretmen adaylarının talep edilen nitelikli öğretmen yeterliliklerini kazanmalarının amaçlandığını söyledi.

İstanbul STEM Öğrenme Merkezi Projesi'nin, üniversitenin İstanbul Kalkınma Ajansının (İSTKA) 2021 yılı proje çağrıları sonucu desteklenen projeleri arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, "Üniversitemiz, söz konusu dönemde çağrıya açılan çocuklar ve gençler, yenilikçi İstanbul, yaratıcı endüstriler ve girişimcilik mali destek programlarına 21 projede yürütücü, 12 projede ortak olmak üzere toplam 33 proje başvurusu gerçekleştirmiştir. Bu veriler ışığında İSTKA'ya en çok proje başvurusu yapan ve en çok proje kazanan üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Prof. Dr. Aydın, merkezin İstanbul il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği içinde sürdüreceği faaliyetlerle üniversite, ilk ve ortaöğretim kurumları arasında etkili iletişimin sağlanmasında önemli rol oynayacağına inandığını belirtti.

- "Yaklaşık 6 bin 626 öğrenciye 2 bin 400 lira burs verdik"

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, bulundukları yerin eskiden FETÖ'nün olduğunu, Fatih Üniversitesinin de bu terör örgütünün beyin üniversitelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Bahadır, "Hamdolsun şu anda devletimizin kontrolünde, devlet için, devletini seven, Türkiye Cumhuriyetini seven, Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu, 100. yılına varan, Türkiye'yi seven gençlerin yetiştirildiği bir yer oldu." dedi.

Belediyenin gençlere yönelik çalışmalarına değinen Bahadır, şöyle devam etti:

"Gençlerle Ne Yaparız?' diye bir proje vardı. Onunla beraber şunu yaptık. Lisenin her sınıfından bir başkan danışmanı seçtik. Sınıf başkanı değil, okulun resmi öğrenci temsilcisi falan değil. Bunlar sadece belediye başkanı danışmanı olacak. Şu anda liseli, üniversiteli 1700 başkan danışmanı var. Üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Yaklaşık 6 bin 626 öğrenciye 2 bin 400 lira burs verdik."

İSTKA Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen de geçen hafta Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST'in icra edildiğini söyledi.

Yürütülen çalışmalarla zaman içinde çok sayıda netice alındığını belirten Tüzgen, "Akıncı, Kızılelma, TCG Anadolu, Togg yerli otomobilimiz, İMECE uydumuz, Hürkuş, Hürjet uçaklarımız, Gökbey, ATAK helikopterlerimiz, yerli üretim çiplerimiz, vesaire, çok şey ürettik ve artık hepimiz şunu söylüyoruz: Biz de yapabiliriz. Bu hususta artık tereddüdü olan hiçbir vatandaşımız kalmadı." ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Burçin Acar Şeşen de İstanbul STEM Öğrenme Merkezi'nin İSTKA 2021 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

Merkezle hem İstanbul hem de ülkeye değerli öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Şeşen, "STEM dediğimizde fen, teknoloji, matematik, mühendislik alanlarının bir arada ele alındığı ve günümüz teknolojisine ayak uydurabilen bireylerin özellikle yetiştirilmesini amaç edinen, öğrenme yaklaşımı olarak şu an sınıflarımızda öğrenme ortamlarımızda halihazırda kullanılan bir yaklaşım olarak karşımıza çıkıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek merkezin açılışını yaptı.

İstanbul STEM Öğrenme Merkezi, İÜC Büyükçekmece Yerleşkesi'nde açıldı

İstanbul STEM Öğrenme Merkezi, İÜC Büyükçekmece Yerleşkesi'nde açıldı

İstanbul STEM Öğrenme Merkezi, İÜC Büyükçekmece Yerleşkesi'nde açıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler