İstanbul otogarında trafik denetimi yapıldı

İstanbul otogarında trafik denetimi yapıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, yaz tatili ve Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanan Büyük İstanbul Otogarı'nda sürücü ve yolculara yönelik denetim...

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, yaz tatili ve Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanan Büyük İstanbul Otogarı'nda sürücü ve yolculara yönelik denetim yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, "Bayramınız kemerli olsun" sloganı ile Büyük İstanbul Otogarı'nda yapılan denetimlerde sürücülerin ve yolcuların emniyet kemerinin takılı olup olmadığı ve diğer kurallara uyup uymadıkları kontrol edildi.

Araç ve sürücülerin gerekli evrak kontrollerinin de yapıldığı denetimlerde, polis sürüş güvenliği hakkında bilgi verdi.

Denetimde otobüslerdeki yolculara emniyet kemeri hakkında bilgilendirme yapılarak, emniyet kemeri kullanımı hakkında hazırlanın "Bayramınız kemerli olsun", "Bi hareketine bakar hayat" broşürleri dağıtıldı.

Kontrol noktasına konulan emniyet kemeri simülasyon aracı ile vatandaşlara kaza anında emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı.

Samsun'a yolculuk yapan ve emniyet kemeri simülasyon aracına binen Mansur Bayar, herkesin emniyet kemerini mutlaka takması gerektiğini söyleyerek, "Emniyet kemerinin önemini anlattılar. Simülasyon aracında emniyet kemeri takıldığında ve takılmadığında nasıl olduğunu gördük. Emniyet kemeri araba içinde kaza anında her zaman hayat kurtarır." dedi.

Bayar, denetimden çok memnun kaldığını ve yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ederek, "İnşallah bu şekilde kazaların önüne geçerler. Kuzenim trafik kazası geçirdi. Emniyet kemeri takmasaydı şu anda aramızda olmayacaktı. O yüzden herkes kemerini taksın. Bayrama giriyoruz, kimseye kötü haber göndermeyelim. Gidelim bayramlaşalım, kurbanımızı keselim, büyüklerimizin ellerinden öpelim. Onun için kemeri takalım." diye konuştu.

İstanbul otogarında trafik denetimi yapıldı

İstanbul otogarında trafik denetimi yapıldı

İstanbul otogarında trafik denetimi yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 26 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler