İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonu

İstanbul merkezli dolandırıcılık operasyonu

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiği ya da kimliklerinin kuyumcu soygununda kullanıldıklarını söyleyip dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 10 kişi, İstanbul ve Şanlıurfa'da

İSTANBUL (AA) - İstanbul ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda, kendilerini polis olarak tanıtıp çeşitli bahanelerle vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Polisin, yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından, şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. İstanbul ve Şanlıurfa'da 10 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınla 10 şüpheli yakalandı.

Sosyal medya üzerinden şarkıları paylaşılan Seda S'nin de operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Şüpheli Seda S'nin, suç örgütü üyeleri ile temasta olduğu, dolandırdıkları vatandaşlardan paraları alan kuryelerle bağlantılı olduğu iddia edildi.

Şüphelilerin, telefonundan aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıttıkları, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiği ya da bir kuyumcu soygununda kimliğinin kullanıldığı bahane edilerek, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını belirttikleri yere getirmelerini istedikleri, incelemeden sonra teslim edileceği bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler