İstanbul Lale Vakfı, müze ve kültür merkezlerini ziyaret edenlere lale dağıtacak

İstanbul Lale Vakfı, müze ve kültür merkezlerini ziyaret edenlere lale dağıtacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Lale Vakfı, kentte lalenin görünürlüğünü artırmak amacıyla hazırladığı "Tarihi Mirasımız: Lale" projesi kapsamında İstanbullulara...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Lale Vakfı, kentte lalenin görünürlüğünü artırmak amacıyla hazırladığı "Tarihi Mirasımız: Lale" projesi kapsamında İstanbullulara 600 bin lale hediye edecek.

Vakıftan yapılan açıklamada, "Tarihi Mirasımız: Lale" projesinin Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Ekrem Aytar ve İstanbul Lale Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Arslan tarafından başlatıldığı belirtildi.

Vakıf tarafından Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Müzesi, Atatürk Kültür Merkezi gibi devlet müzeleri ve kültür merkezlerini ziyaret eden vatandaşlara lale verileceği kaydedilen açıklamada, eylül ve ekim aylarında da ziyaretçilere lale soğanı hediye edileceği aktarıldı.

Lalenin İstanbul'un simgesi olarak kabul edilen bir bitki olduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul lalesi özellikle 16. yüzyılın ikinci yarısı ile 18. yüzyıl arası en parlak dönemini yaşamış. Badem şeklindeki çiçeği ve sivri yaprakları ile Avrupa lalelerinden çok farklı olan İstanbul lalesi 19. yüzyılda yok olmuş. İstanbul Lale Vakfı, lalenin bir Türk çiçeği olduğu olgusunu ulusal ve uluslararası düzeyde pekiştirmek, ülkemizde yeniden bilinirliğini artırmak, üretimini yaygınlaştırmak üzere çalışıyor. Vakıf, Lale Festivali ile aynı dönemde başlattığı "Tarihi Mirasımız: Lale" projesi ile lalenin bilinirliğini artırmayı hedefliyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 26 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler