İsrailli vekil: Annelerini de öldürelim

İsrailli vekil: Annelerini de öldürelim

Daha çok kan dökülmesini isteyen İsrailli vekil Shaked, Filistinli kadınları ve daha doğmamış bebekleri bile öldürmeye davet etti

İsrail'in katliam filmlerini aratmayan Gazze operasyonunda sadece 6 günde 122 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık bin kişi de yaralandı. Öldürülenlerin büyük çoğunluğunu kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluştururken, dünkü saldırılarda bir rehabilitasyon merkezinin de vurulması ile can kaybına engelli Filistinli vatandaşlar da eklendi. Dünyanın gözleri önünde yaşanan kıyıma rağmen Tel Aviv yönetimi geri adım atmıyor. Aşırı sağcı milletvekilerinin kan donduran açıklamaları ise İsrail yönetiminin Filistin halkına bakış açısının bir özeti niteliğini taşıyor.

'EVLERİNİ DE YIKALIM'

Independent gazetesinde İsrailli gazeteci Mira Bar Hillel, 'Pasaportumu yırtmanın eşiğine gelme nedenim' başlığıyla kaleme aldığı yazıda, Yahudi Evi partisinden aşırı sağcı kadın milletvekili Ayelet Shaked'in şok eden ifadelerine yer verdi. Haberde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlara tam destek veren 38 yaşındaki Shaked'in, 'Hepsi düşmanımız. Kanları başlarında olmalı. Buna öldürülenlerin anneleri de dahil. Onlar da oğullarının peşinden gitmeli. Evleri de yıkılmalı ki orada 'yılan' yetiştiremesinler' sözleri yer aldı.

MAZLUM DEĞİL ZALİMLER

Shaked'in skandal sözleri gazeteci Hillel'i çileden çıkardı. İsrail pasaportunu yakacak noktaya geldiğini belirten Hillel, vekilin yaklaşımını Nazilere benzetti. Hillel, Filistinli kadınları ve onların daha doğmamış çocuklarını bile öldürmeye davet eden Shaked'e tepkisini şöyle dile getirdi: 'Naziler Polonya'nın Krakow kentini işgal edince tüm Yahudileri öldürdü. O zaman Nazilere sorsaydık 'Neden' diye, onlar da 'Neden mi? Gidin onlara sorun' derlerdi. Çaresiz olmayı, ırkçıların zulmü altında yaşayıp ölmenin neden demek olduğunu biliyorum. İsrailliler artık kurban değiller. Şu anki krizin failleri onlar.'

Düşman ilan etti

Shaked, şahsi Facebook sayfasında, 17 yaşında diri diri yakılarak öldürülen Filistinli Muhammed Hudayr'a gönderme yaparak, 'Bu, teröre, radikallere, Filistin yönetimine karşı bir savaş değil. Bu, iki halk arasında bir savaş. Düşman kim? Filistin halkı. Neden? Onlara sorun, bu işi onlar başlattı' ifadelerini kullandı.

'Arap öldürmek yanlış değil'

Yahudi Evi Partisi Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Naftali Bennett de skandal açıklamalarıyla gündeme gelen parti üyesi Shaked'den hiç de aşağı kalır değil. Bennett, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, esir Filistinlilerin öldürülmesi gerektiğini söylemişti. Bir başka bakan bu sözler üzerine 'Bu yasadışı' deyince Bennett, 'Ben çok Arap öldürdüm. Bunda yanlış bir şey yok' cevabını vermişti.

Gazze'deki Türklere çağrı

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu, Gazze'den ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarına ülkeden ayrılmak istemeleri halinde yardımcı olunacağını duyurdu. Konsolosluğun internet sayfasından yayımlanan duyuruda, 'Gazze'den çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli yönlendirmenin yapılabilmesini teminen, vatandaşlarımızın ivedilikle Tel Aviv Büyükelçiliğimizle veya Kudüs Başkonsolosluğumuzla veya Bakanlığımızın 24 saat hizmet vermekte olan Konsolosluk Çağrı Merkeziyle irtibata geçmeleri rica olunur' denildi. Gazze'de 120 Türk vatandaşı bulunuyor.

Cami vuran İsrail'in kılıfı da hazır!

İsrail hava saldırılarında camiler de hedef alınıyor. En az iki caminin bomba isabet etmesi sonucu yıkıldığı belirtilirken, uluslararası kamuoyunu yanıtlamayı amaçlayan İsrail ordusu ise camilerde füze saklandığını iddia etti. Hamas ise, camilerin vurulmasını 'barbarca' olarak nitelendirdi.

Ulusal İslam Bankası vuruldu

İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus kentindeki Ulusal İslam Bankası'nın merkez binasına düzenlediği hava saldırısında bina tamamen yanarken, çevredeki bazı evlerde de ciddi hasar meydana geldi. Gazze'deki tıbbi kaynaklar, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti. Bu arada İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batısındaki askeri mahkemeye ait 3 katlı bir binayı da vurduğu bildirildi.

Heniye'nin yeğeni katledildi

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında, Gazze'deki eski Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin kız kardeşinin bir çocuğunun da aralarında bulunduğu 6 Filistinli'nin öldüğü bildirildi. Heniye önceki gün yaptığı açıklamada, siyonist saldırıların başarısızlıkla sonuçlanacağını ve bedeli ne olursa olsun Filistin halkının zafere ulaşacağını söylemişti. Heniye, İsrail'in uzun süre önce Gazze'deki direniş gruplarıyla yaptığı ateşkesi bozduğunu ve anlaşmayı reddettiğini vurgulamıştı.

Engelli merkezine bomba

İsrail saldırılarının beşinci gününde Gazze'nin Beyt Lahiya kentinde bir engelli merkezini vurdu. Saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra engelli merkezine yapılan saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bin 160 hedefe saldırı

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik 'Koruyucu Hat' adı altında düzenlenen operasyonlarda vurulan 'bin 160 hedefin' Hamas'a ait noktalar olduğu iddia edildi. Açıklamada, Gazze'den İsrail'e 690 roket atıldığı ifade edildi. Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail'in Pazartesi gününden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 402'si havadan, 330'u karadan, 329'u denizden 2 bin 61 füze attığını açıklamıştı.

Kassam Tel-Aviv'i vurdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları dün akşam saatlerinde İsrail'in başkenti Tel Aviv'i 80j tipi füzelerle vurdu. Operasyon öncesi bir açıklama yapan Kassam Tugayları, İsrail'i sivillere karşı uyardı. Kassam Tugayları Gazze semalarında bir İsrail İHA'sını da düşürdü. Kassam ayrıca 'Yenmiş ekin yaprakları' isimli İbranice bir internet sitesi açtı. Sitede Gazze'de İsrail ordusunun meydana getirdiği yıkımı anlatan fotoğrafların yayımlanacak.

İsrail saldırılarında camiler de hedef alınıyor. En az üç caminin bomba isabet etmesi sonucu yıkıldığı belirtilirken, uluslararası kamuoyunu yanıtlamayı amaçlayan İsrail camilerde füze saklandığını iddia etti. Dün akşam namazından sonra bir camiye düzenlenen saldırıda en az 15 kişi öldü. Son saldırıyla İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda katledilen Filistinli sayısı 150'ye çıktı, yaralı sayısı ise bini aştı.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler