İsrail’in Gazze saldırısı New York’ta protesto edildi

İsrail’in Gazze saldırısı New York’ta protesto edildi

Times Meydanı'nda toplanan Filistinli ve Yahudi eylemciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından başlattığı kara harekatını protesto etti

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının ardından başlattığı kara harekatı, ABD’nin New York kentinde protesto edildi.

New York’un ünlü Times Meydanı’nda toplanan, aralarında Yahudilerin de yer aldığı çok sayıda farklı milletten gösterici, tekbir getirip, sloganlar atarak İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı.

Göstericilerden bazıları protestoya çocuklarıyla katıldı. “Özgür Filistin, Özgür Gazze”, “Adalet istiyoruz, şimdi istiyoruz”, “İsrail şiddeti durmazsa, savaşağız”, “İşgale ve İsrail’e hayır” sloganları atan eylemciler, İsrail’i büyük bir savaş suçu işlemekle suçladı.

Gösteri sırasında bazı Yahudiler de diğer ülke temsilcileri gibi öfkeli kalabalığa seslenerek, tepkilerini dile getirdi.

AA muhabirine konuşan Afgan asıllı Seelai Karzai, başta ABD olmak üzere tüm ülkeleri ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını İsrail’e karşı harekete geçmeye çağırdı. Karzai, uluslararası toplumun İsrail’e baskı yapmaması halinde bölgede çok daha fazla kan akacağının altını çizdi.

Yüzünü Filistin bayrağı renklerinde boyayarak eyleme katılan öğrenci Ayyad Algabyali ise ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe işaret ederek, Filistin’de dökülen kanı şiddetlendiren yardımların bir an önce kesilmesi gerektiğini söyledi. Algabyali, “Nasıl çocukları, kadınları, insanları öldürerek mutlu olabiliyorlar anlayamıyorum” diye konuştu.

Susie Abdelghafar adlı bir başka öğrenci de İsrail’in, ABD işbirliğinde ciddi bir insanlık suçu işlediğini ve ABD’nin gelişmelere tepkisiz kalarak bu suça ortak olduğunu kaydetti. Abdelghafar, “Bir Amerikan vatandaşı olarak ABD’nin İsrail’e verdiği destekten utanıyorum” dedi.

Monica Murillo ise İsrail’in ve şiddetinin bir an önce durması gerektiğini vurguladı. Amerikalıların ödedikleri vergilerin İsrail’e yardım olarak gittiğini savunan Murillo, bu yardımların Filistinli çocukları bomba olarak öldürdüğünü kaydetti. Murillo, ABD’de yaygın olan Müslümanlar hakkındaki önyargının da değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Gösteriye oğulları Harsh ve Josej ile katılan Menacham Mermelstein adlı Yahudi, Filistin ve Gazze halkına destek vermek, İsrail’e “dur” demek için eyleme katıldığını söyledi. İsrail’in Yahudileri temsil etmediğini belirten Mermelstein, “İsrail’in yaptığı Tevrat’a ve uluslararası yasalara göre büyük bir suçtur. İsrail insanlık suçu işliyor. Yahudiler; şiddete, suça ve İsrail’e karşıdır” diye konuştu.

Mermelstein’in çocukları Harsh ve Josej de gazetecilere “Yahudiliğe ‘evet’ ama Siyonizm’e ‘hayır’. İsrail gitmeli” ifadesini kullandıktan sonra Aymen adlı Filistinli bir çocukla barış pozu verdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik şiddetine duyarsız kalan medya kuruluşlarını kınayan protestocular, Fox News binasına yürüyerek eylemlerini bitirdi.

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler