İsrail John Kerry'i dinlemiş

İsrail John Kerry'i dinlemiş

NSA'nın birçok dünya lideri ve önde gelen politikacıları dinlemesinin yankıları henüz sürerken, İsrail'in de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i dinlediği iddia edildi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geçen yıl Ortadoğu barış sürecine ilişkin yaptığı bazı telefon görüşmelerinin İsrail istihbaratınca dinlendiği iddia edildi.

İSRAİL KERRY'İ DİNLEMİŞ

Der Spiegel'in istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, geçen sene İsrail ve Filistin heyetleri arasında arabuluculuk yapan ve çok sayıda Arap ülkesiyle görüşen Kerry'nin telefonları İsrail istihbaratı tarafından dinlendi.

NORMAL TELEFONLA YAPTIĞI GÖRÜŞMELER UYDU ÜZERİNDEN DİNLENMİŞ

Ortadoğu barış müzakereleri kapsamında üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerde sadece şifreli hat kullanmayan Kerry'nin, yoldayken bazı görüşmelerini normal telefonla yaptığı, bunların da uydu üzerinden İsrail tarafından dinlendiği öne sürüldü.

MÜZAKERELERDE KULLANMIŞ

İsrail hükümetinin, dinlemeler sayesinde Kerry'nin yaptığı görüşmelerden detaylı bilgi sahibi olduğu ve bu bilgileri müzakerelerde kendi avantajı için kullandığı kaydedildi.

ABD'DEN AÇIKLAMA YOK

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı ile İsrail makamlarının dinleme iddialarına ilişkin açıklamada bulunmak istemediği kaydedildi.

BAŞKA BİR ÜLKE DE DİNLEMİŞ

Kerry'nin şifreli olmayan telefondan yaptığı görüşmelerin İsrail'in yanı sıra başka bir ülkenin istihbarat servisi tarafından da dinlendiği, bu ülkenin Rusya ya da Çin olabileceği öne sürüldü.

ABD MERKEL'İ DİNLEMİŞTİ

ABD'nin Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ABD'deki Fransız diplomatların yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de dinlemişti. Dinlemeye en sert tepki Merkel'den gelmişti. Casusluğun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Merkel, Obama'dan izahat istemişti.

ABD DEMİR KUBBE'YE 225 MİLYON DOLAR MADDİ DESTEK SAĞLAMIŞTI

Kerry ile Netanyahu arasında Ortadoğu barış müzakereleri ve Gazze konularında yaşanan görüş ayrılıklarına rağmen, ABD Kongresi, İsrail'in "Demir Kubbe" füze savunma sistemine 225 milyon dolar maddi destekte bulunulmasını geçen cuma günü onaylamıştı.

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler