İsrail Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü

İsrail Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü

İsrail ordusu, Gazze'ye yolcu geçişi için kullanılan tek sınır kapısı Beyt Hanun'u (Erez) da kapattı

KUDÜS (AA) - İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atılan roketleri gerekçe göstererek Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesini düşürdü.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin 15 milden 6 mile indirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Gazze'ye yolcu geçişi için kullanılan tek sınır kapısı Beyt Hanun'un (Erez) da kapatıldığı ifade edildi.

Beyt Hanun Sınır Kapısı'nın kapatılmasına ve Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin düşürülmesine gerekçe olarak Gazze'den İsrail tarafına atılan roketler gösterildi.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

- Bölgede gerilim yüksek

İsrail ile Gazze arasındaki gerilim dün sabah bir Filistin İslami Cihad Hareketi üyesinin sınırda İsrail askerleri tarafından öldürülmesiyle yükselmişti.

Gazze’den İsrail tarafına 40’tan fazla roket atılmış, İsrail de Gazze ve Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında İslami Cihad’a ait olduğu dile getirilen hedeflere hava saldırıları düzenlemişti.

Saldırılarda Suriye’de 2 İslami Cihad üyesi hayatını kaybederken, Gazze’de de 4 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler