İslam ABD'de 20 eyalette ikinci din

İslam ABD'de 20 eyalette ikinci din

ABD'de yapılan bir araştırmada 20 eyalette Müslümanlık ikinci din olarak görülüyor

Amerikalıların dörtte üçünden fazlası kendini Hıristiyan olarak kabul ederken, bunların yarısından fazlası Protestan olduğunu ifade ediyor.


ABD'de yapılan din araştırmasında Amerikalıların büyük çoğunluğu kendini Hıristiyanlık inancına ait olduğunu söylüyor. Bunların yarıdan fazlası Protestan olduğunu ifade ederken, yüzde 23'ü Katolik ve yüzde 2 kadarı ise Mormon olduğunu belirtiyor.

ABD'nin batısında Hıristiyanlardan sonra en fazla Budistler yer alıyor. Çoğunluğu orta batı ve güney olmak üzere 20 eyalette ikinci din Müslümanlık olarak ortaya çıkıyor. Kuzeydoğudaki 15 eyalette Hıristiyanlıktan sonra en çok inanılan din Yahudilik. Hindular Arizona ve Delaware'de ikinci din olarak karşımıza çıkıyor. Kuzey Carolina'da ise daha çok Bahai inancı uygulamalarına rastlanıyor.

ABD Din Sayımı tarafından her on yıolda bir yürütülen bu veriler Amerikan Dini Kuruluşlar İstatistik Birliği'nden alındı.

Verilere göre herhangi bir dine mensup kişilerin dini hizmetlere katılım oranı ise 28 eyalette yarısından fazlasını oluşturuyor. Utah nüfusun yüzde 78'i ile en fazla katılıma sahip. Kuzey Dakota, Alabama ve Louisiana listenin üst sıralarında yer alırken, Oregon, Vermont, Alaska, Nevada ve Washington alt sıralarda bulunuyor.

Katoliklik kuzeydoğu ve güneybatıda hakim, güneyde Güney Vaftizciler güçlü. Mormonların İSa Mesihi Kilisesi Utah ve Idaho'yu çevreleyen iller, Wyoming ve Nevada'nın bir kısmında hakim. Lutercilik Minnesota ve Dakotalarda güçlü. Metodistler Batı Viginia, Iowa, Nebraska ve Kansas'ta fazla taraftara sahip.

Bu haber toplam 1055 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler