İran'dan ABD yaptırımlarına tepki

İran'dan ABD yaptırımlarına tepki

İran, ABD'nin aralarında büyük bankalar ve maden şirketlerinin bulunduğu 20 İran firmasına yaptırım getirmesini, "hukuki ve uluslararası mekanizmalara açık bir hakaret" olarak niteledi

İSTANBUL (AA) - İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, aralarında büyük bankalar, maden ve imalat şirketlerinin bulunduğu 20 İran firmasına yaptırım getirmesini, "hukuki ve uluslararası mekanizmalara açık bir hakaret" olarak niteledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu girişimi (ABD'nin yaptırım kararları), hukuki ve uluslararası mekanizmalara açık bir hakaret olarak kabul ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kasımi, ABD hükümetinin yaptırımların İran halkını hedeflemediğine yönelik iddialarının aksine söz konusu yaptırımlarla halkın ekonomik açıdan hedef alındığını kaydetti.

ABD yönetimi, dün İran Devrim Muhafızları'na bağlı paramiliter örgüt Besic Direniş Gücü'ne destek verdikleri gerekçesiyle, aralarında büyük bankalar, maden ve imalat şirketlerinin bulunduğu 20 İran firmasına yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler