Irak’ta gösteriler sürerken, Sadr Lübnan’a gitti

Irak’ta gösteriler sürerken, Sadr Lübnan’a gitti

BAĞDAT (AA) - Irak’ta kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve elektrik kesintileri nedeniyle başlayan kitlesel gösteriler devam ederken, Şii lider Mukteda...

BAĞDAT (AA) - Irak’ta kamu hizmeti yoksunluğu, işsizlik ve elektrik kesintileri nedeniyle başlayan kitlesel gösteriler devam ederken, Şii lider Mukteda es-Sadr’ın sürpriz şekilde Lübnan’a gittiği öğrenildi.

Sadr’a yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şii lider sürpriz şekilde ikamet ettiği Necef’ten ayrılarak Lübnan’a gitti.

Kaynak, Irak genel seçimlerinin galibi Sadr’ın, Lübnan’a gerçekleştirdiği ziyaretin amacı hakkında ise bilgi vermedi. Kaynak, ayrıca Sadr’ın ailesinin Lübnan’da ikamet ettiğini de söyledi.

Ülkedeki göstericiler, Sadr’a "yaşananlara müdahale ederek taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete baskı yapma" çağrısında bulunuyor.

- İran yanlısı milislerden göstericilere işkence iddiası

Öte yandan, Irak’ta İran yanlısı bazı Şii milis grupların, ülkenin güneyinde yüzlerce göstericiyi kaçırdığı ve işkence yaptığı iddia ediliyor. Bu grupların zaman zaman ordu güçleriyle birlikte göstericilere ateş açtığı da ileri sürülüyor.

Sosyal medyada, sivil giyimli silahlı kişilerin güneydeki göstericileri alıkoyduğu yönündeki görüntüler yayınlanırken, başka bir görüntüde de Musenna vilayetinde orduya bağlı zırhlı aracın göstericilerin üzerine sürüldüğü görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler