İnce ve Akşener'in sandığından Erdoğan çıktı

İnce ve Akşener'in sandığından Erdoğan çıktı

Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener'in oy kullandığı sandıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı- Buna göre, İnce'nin sandığından 167, Akşener'in sandığından ise 175 oy Erdoğan'a verildi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener'in oy kullandığı sandıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.

Cumhurbaşkanı Seçimi kapsamında, Erdoğan'ın oyunu kullandığı sandıktan 188 oy Recep Tayyip Erdoğan'a, 103 oy Muharrem İnce'ye, 23 oy Meral Akşener'e, 9 oy da Selahattin Demirtaş'a çıktı.

Bu sandıkta üçer oy da Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'e verildi.

- İnce'nin sandığından 167 oy Erdoğan'a

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Yalova'da oyunu kullandığı sandıkta 380 seçmenin 344'ü oy kullandı.

Buna göre sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 167 oyla birinci çıktı.

İnce'nin oy kullandığı sandıkta, 144 oyla Muharrem İnce ikinci, 23 oyla Meral Akşener üçüncü çıkarken, Selahattin Demirtaş'a 4, Doğu Perinçek'e ise 1 oy verildi.

Bu sandıktan Temel Karamollaoğlu'na ise oy çıkmadı.

- Akşener'in sandığından 175 oyla Erdoğan birinci çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in İstanbul'da oyunu kullandığı sandıktan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en fazla oyu alan cumhurbaşkanı adayı oldu.

Erdoğan bu sandıktan 175 oy alırken, vatandaşlardan 115'i İnce'ye, 32'si ise Akşener'e "evet" oyu verdi.

Ayrıca, seçmenlerden 2'si Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e, 2'si de HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a oy verdi.

- Başbakan Yıldırım'ın sandığından Erdoğan birinci çıktı

Oyunu İzmir'de kullanan Başbakan Binali Yıldırım'ın sandığında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada yer aldı.

Bu sandıkta cumhurbaşkanlığı için verilen oylardan 153'ünü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Erdoğan'ı, 136 oyla Muharrem İnce, 21 oyla Meral Akşener, 19 oyla Selahattin Demirtaş ve 5 oyla da Temel Karamollaoğlu takip etti.

- Diğer adaylar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta ise en fazla oyu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Sayım sonuçlarına göre, sandıkta, Muharrem İnce 245 oyla birinci oldu.

Sandıktan, cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 57, Meral Akşener'e 29, Selahattin Demirtaş'a 6, Temel Karamollaoğlu'na 5, Doğu Perinçek'e ise 1 oy çıktı.

Öte yandan, Ankara'da oyunu kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandığından da Muharrem İnce'ye 190, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 110, Meral Akşener'e 34, Selahattin Demirtaş'a 9, Temel Karamollaoğlu'na 11 oy çıktı.

Ayrıca, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sandığından Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nde 162 tutuklu oy kullandı.

Buradan çıkan sandık sonuçlarına göre, Muharrem İnce 87, İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener 37, Demirtaş 35, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 3 oy aldı.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in oy kullandığı sandıkta da en çok oyu 261'le CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Buna göre, bu sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29 oy çıkarken, Doğu Perinçek'e 6, Selahattin Demirtaş'a da 3 oy verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler