İnanılmaz 5 Açık Artırma!

İnanılmaz 5 Açık Artırma!

Çoğumuzun yüzüne bile bakmayacağı bu 5 eski ürün, internet üzerinde inanılmaz rakamlara satıldı!

Oyunlar... Bir dönemin sadece çocuklara özel olduğunu düşündüğü ama günümüzde her yaştan insanın başından kalkmadan saatlerini geçirdiği dijital eğlence araçları... Çok değil, bundan on yıl kadar önce boşa harcanan zaman olarak görülen bilgisayar oyunları, günümüzde gelişen sosyal medya ile artık herkesin zevkle vakit geçirdiği bir konsepte dönüştüler. Günümüzde oyun oynayan insanlar, eski oyunculara göre nispeten daha sosyal bir oyun oynama alışkınlığına sahipler. Diğer taraftan, özellikle eski oyuncular köklerine çok daha bağlı ve bu işi fanatiklik boyutuna taşımış durumdalar.

Birçok farklı hobi alanında olduğu gibi, oyun sektöründe de çok farklı koleksiyonculuk modeli bulunuyor. Bunun en bilineni kutulu eski oyunları toplamak. Bazıları için eski oyunları sadece bulmak yetiyorken, kimileri için ambalajlı olmaları esas değeri niteliyor. Bu durum sadece oyunlarla sınırlı değil pek tabi. Artık efsane olmuş Atari 2600, Commodore 64 ya da Dreamcast gibi eski üretim cihazlar da oyun koleksiyoncularının üzerine büyük paralar harcamayı gözden çıkardığı ürünler. İşin bir diğer boyutuysa, ilginç ürünler; yani hatalı üretilen ya da başına bir zeval gelmiş günümüz cihazları. Tüm bu ürünler ve daha fazlası, açık arttırma siteleri üzerinden hayal etmesi güç rakamlara satılıyorlar. Kimileri için saçma olan bu ürünler, bazı koleksiyoncuların en büyük hedefi durumunda.

Biz de, sizler için son dönemde açık arttırma siteleri üzerinden satılan oyunlarla alakalı en ilginç ve en saçma beş ürünü seçtik...

 

 

"Microdalgalanmış" Nintendo 3DS XL

Nintendo, konsol dünyasının bir dönem en çok satan ürünlerini üretmiş bir marka. Wii isimli konsolunun ardından piyasaya çıkardığı ufak el konsollarıysa, tüm dünya tarafından bolca kullanıldı. Tüketicinin ne istediğini iyi bilen firma, karşımıza Nintendo 3DS XL isimli ürünle de çıkmıştı. Üç boyut yeteneğine sahip olan bu ufak cihaz ile cebimizde üç boyutlu oyunları taşımanın keyfini çıkarmamıza olanak tanınmıştı.

Peki, böyle güzel bir teknolojik ürünün tamamen bozulmuş bir modeline, normal fiyatından on kat daha fazla para vermek ister miydiniz? Yanıtınız her ne olursa olsun, bir grup için cevap evet! Orijinal paketi içerisinde tamamen erimiş olarak satışa sunulan ürün, her şeyiyle birlikte internet üzerinden tam tamına 2.241 dolara satılmış durumda. Genel saçmalığı bir kenara bırakacak olursak; Amerika üzerinde bir adet mikro dalga fırın ve 3DS XL satın alındığında bile satışı yapılan üründen 2.000 dolar daha az bir maliyet ortaya çıkıyor...

 

 

Red Sea Crossing

Bitpazarlarını bilirsiniz; ne ararsak bulabiliriz. Hatta bazen aklımıza bile gelmeyecek ürünler bir anda karşımıza çıkıverir. Bu durum Amerika'da daha çok garaj satışı olarak bilinen bir yapıda ilerliyor. İşte 2007 yılında bu satışlardan bir tanesine giren şanslı bir oyun tutkunu, karşısına çıkan Music Machine ve Red Sea Crossing isimli iki adet oyunu 50 sent vermek suretiyle satın alıyor. İki oyun hakkında da hiçbir fikri olmayan şahıs, yaptığı bir araştırma sonucunda Atari 2600 platformu için üretilmiş olan Music Machine'nin açık arttırma sitelerinde birkaç yüz dolar ettiğini öğreniyor. Ancak Red Sea Crossing hakkında hiçbir bilgi bulamıyor. Sebebiyse bu oyunun gerçekten nadide bir parça olması...

Temelinde zıplayarak engellerin aşıldığı oyunda Musa Peygamber'i kontrol ediyor olmak, onu bir hayli değerli kılmış gibi gözüküyor. Bir açık arttırma sitesi üzerinden satışa çıkardığı Red Sea Crossing "Varlığı bile hatırlanmıyordu" ibaresiyle meraklı gözlerin hedefi olduktan kısa bir süre sonra, orijinal paketinde bile olmamasına rağmen 10.400 dolardan alıcı buldu.

 

 

Sızdırılmış Modern Warfare 3 kopyası

FPS oyunları şüphesiz oyun severlerin en büyük tutkularındandır. Kolay oynanabilmeleri ve de birinci şahıs kamerası sayesinde kullanıcıyı direk olarak oyunun içerisine sokuyor olması, FPS oyunlarını hep ilginç ve oynanabilir kılmıştır. Battlefield ve Call of Duty Modern Warfare serileriyse günümüzde çokça oynanan ve heyecanla beklenen iki büyük FPS ismini oluşturuyor.

Bu durumu fırsat bilen bir şahıs, 3 Kasım 2011 tarihinde eline geçirdiği Modern Warfare 3 kopyasını doğrudan internet üzerinden açık arttırmaya açtı. Oyunun resmi çıkış tarihi olan 8 Kasım 2011'den sadece beş gün önce satışa çıkması, kimileri tarafından çok da önemsenmese de bazı oyuncular bu yeni yapıma erken kavuşmak için ellerinden geleni yaptılar. Xbox sürümü olan oyun, satıldığında sahibine tam tamına 1.725 dolar kazandırdı. Buradaki sorunların başındaysa, satış üzerinde bulunan üç ile dört günlük teslimat süresi oldu. Kısacası bu oyuna dolarlarını saçan şahıs, en iyi ihtimalle oyunu resmi çıkışından iki gün önce elde etti. 

 

 

Michael McDonald Arcade Stick

Bilgisayar oyuncuları olarak firmalar tarafından üretilen oyunlarla ilgili birçok ürünü almaya can atarız. Call of Duty kaplamalı farelere gereğinden fazla para vermek, Diablo III baskılı mouse pad'lere onlarca lira harcamak ya da sevdiğimiz oyunun baskılı t-shirt'ünü almak... Peki, beş defa Grammy ödülü kazanmış Michael McDonald'ın resminin baslı olduğu bir ürüne sahip olmak ister miydiniz?

Belki siz değil ama birileri bu ürün için büyük mücadele vermiş durumda. 2012 yılının Şubat ayında açık arttırma sitelerinden bir tanesine düşen ürün, tamamen el yapımı bir arcade joystick. PSOne ve PS2 ile uyumlu şekilde çalışan ürünün üzerinde bulunan baskı haricinde bir özelliği daha var: Bir önceki kullanıcısı birçok turnuvayı bu kol ile kazanmış. Kullanılmış olduğu her yanından belli olan ürün, toplamda verilen 31 teklifin ardından 137,50 dolardan satılmış durumda. Siz bu durumda ne yapardınız bilmiyoruz ama biz aynı paraya yeni jenerasyon bir kol almanızı tavsiye ediyoruz.

 

 

Milyon dolarlık oyun koleksiyonu

Eski oyunların yüzlerce dolara satılması tamam ama bu satış, hepsini gölgede bırakmayı başardı. Famicom'dan Gamecube'a kadar çıkmış tüm Nintendo ev sistemleri ve oyunlarını, Sega sistemleri için çıkmış tüm oyunları ve de NEC sistemleri için çıkmış tüm oyunları, orijinal kutularında, tamamen fabrika çıkış ambalajları ile saklayan bir oyun koleksiyoncusu, yakın bir zamanda elindeki bu dev arşivi satmaya karar verdi.

22 ful set, bir diğer şekilde söylemek gerekirse toplamda 7.000 oyunun bulunduğu koleksiyon, bir açık arttırma sitesi üzerinden fiyatı 999.999 dolar olarak satışa sunuldu. Sonuç olarak tam tamına 1.305.799,99 dolardan alıcı bulan arşiv, yapılmış en büyük satışlardan bir tanesi olarak tarihteki yerini almış durumda. Bu arada arşivin kargo parasının 1.000 dolar olduğuna da dikkat çekmek isteriz.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler