IKBY'de Yeni Nesil Hareketi lideri hakkında yakalama kararı

IKBY'de Yeni Nesil Hareketi lideri hakkında yakalama kararı

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefet cephesindeki Yeni Nesil Hareketi lideri Şasivar Abdulvahid hakkında mahkemece yakalama...

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) muhalefet cephesindeki Yeni Nesil Hareketi lideri Şasivar Abdulvahid hakkında mahkemece yakalama kararı çıkartıldı.

Süleymaniye Mahkemesinden yapılan yazılı açıklamada, Abdulvahid hakkında "iletişim araçlarını kötü amaçla kullandığı" gerçekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı emri verildiği belirtildi.

Yerel medyada daha önce Abdulvahid'in kendi partisinden kadın bir milletvekilinin odasına gizli kamera yerleştirdiği ve milletvekilline tehditte bulunduğu kaydedilmişti.

Şasivar Abdulvahid daha önce de sosyal medya mesajlarında "devlet memurunu aşağılamak" suçlamasıyla tutuklanmış, bir gün sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

IKBY'de 30 Eylül 2018'de düzenlenen milletvekili seçimlerinde Yeni Nesil Hareketi 8 milletvekili çıkararak dördüncü parti olmuştu.

Abdulvahid, IKBY'de henüz kurulamayan koalisyon hükümetinde yer almayacaklarını belirterek muhalefette kalacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler