İGİAD'dan Şırnak'a ziyaret

İGİAD'dan Şırnak'a ziyaret

İGİAD üyeleri, bölgeyle gönül köprülerinin kurulması, kardeşliğin yeniden tesis edilmesi ve iş imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla Şırnak il merkezi ve Cizre'ye ziyaret gerçekleştirdi- Cizreli iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen

İSTANBUL (AA) - Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) üyelerinden oluşan heyet, Şırnak il merkezi ve Cizre'yi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, İGİAD üyeleri, bölgeyle gönül köprülerinin kurulması, kardeşliğin yeniden tesis edilmesi ve iş imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla Şırnak il merkezi ve Cizre'de ziyaretlerde bulundu.

Anadolu ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen programda, İGİAD yönetim kurulu üyelerden oluşan heyet Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ve Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan'ı makamlarında ziyaret etti.

Vali Aktaş ile gerçekleştirilen görüşmede, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, yapılabilecek ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Şırnak Belediye Başkan Vekili Bedirhanoğlu ziyaretinde ise ilin mevcut durumuyla ilgili bilgi alınırken, inşaatların hızla devam ettiği ve bitme aşamasına gelindiği görüldü.

İGİAD heyeti, Şırnak il merkezinde gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Cizre'ye geçerek, Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, Cizre İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz ve Türk Kızılayı Cizre Şube Başkanı Salih Sevinç ile bir araya geldi.

Burada, Cizreli iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmeler gerçekleştiren heyet, ilçede karşılaşılan sorunlar, yatırım ortamı ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi konularında bilgi alışverişinde bulundu. İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan da kız ve erkek Kuran Kursu öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

İki gün süren ziyarette, Cizreli ihtiyaç sahibi aileler ve esnaflar da ziyaret edilirken, tarihi mekanlar ve türbelere gezi düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler