İBB'nin 4 kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı

İBB'nin 4 kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı

İBB Başkanı İmamoğlu:- "Bir daireyi dönüştürmek, en az 4 canı kurtarmak demek. Bugün burada attığımız 336 dairelik temel ile nereden baksanız 1400'e yakın vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) "İstanbul Yenileniyor" platformunun çalışmaları kapsamında Kadıköy, Kartal ve Şişli'deki 4 projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kentsel dönüşüme giren Kartal'daki Kaper Sitesi'nin bulunduğu alanda düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin 17 Ağustos 1999 İzmit depreminden gereken dersleri çıkaramadığını söyledi.

Kentsel dönüşümün bambaşka bir yere evrildiğini ifade eden İmamoğlu, "Halbuki kentsel dönüşüm varlık-yokluk sorunu gibi ele alınmalıydı ama İstanbul'da bunun modeli değişti. Biz, 4 yıldır göreve geldiğimiz an itibarıyla bu konuyu çok ciddiye alarak, her anında tekniği, bilimi önümüze yol haritası olarak koyarak, bu işin dayanışma olmadan çözülmeyeceğini bilerek hareket ettik." diye konuştu.

İmamoğlu, vatandaşlara da bu konuda önemli görevler düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"İnsanlarımızla bunun konuşulması ve çözüme gidilmesi yolunda yoğun çabalar gösteriyoruz. Bu çabanın halkımız tarafından kabul görmesini istedik ve her sokağa, her caddeye değinilmesi için de bu çabamızı büyük projeler meselesi olarak görmedik. Biz bu işi sokak aralarına, caddelere kadar taşıyarak, insanlarımızın sorunlarını çözme gayreti içinde olduk. Bütün yol arkadaşlarıma şunu söylemiştim. Bir daireyi dönüştürmek, en az 4 canı kurtarmak demek. Bugün burada attığımız 336 dairelik temel ile nereden baksanız 1400'e yakın vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz."

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki Kaper Sitesi, Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi'ndeki Nurcan Apartmanı, Kadıköy Feneryolu Mahallesi'ndeki Ferah Apartmanı ve Şişli Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki projelerin temeli atıldı.

İBB'nin 4 kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı

İBB'nin 4 kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı

İBB'nin 4 kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler