Hocalı katliamının 26. yılı

Hocalı katliamının 26. yılı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:- "Tarihin en acımasız soykırımlarından biri olan Hocalı katliamı, izleri silinmeyen kara bir leke olarak dünyanın gözleri önünde durmaktadır"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, "Tarihin en acımasız soykırımlarından biri olan Hocalı katliamı, izleri silinmeyen kara bir leke olarak dünyanın gözleri önünde durmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kavakcı, Hocalı Katliamı'nın 26. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ırkı, dini ve dili ne olursa olsun insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkının çeyrek asır önce Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından Azeri vatandaşların elinden vahşi bir şekilde alındığını hatırlattı.

İnsan hakları savunucusu Batılı ve diğer ülkelerin bu katliama sessiz kaldığını belirten Kavakcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı Hocalı katliamında resmi kayıtlara göre 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı olmak üzere 613 sivil katledilmiş, 487 kişi ağır yaralanmış, 150 kişiden ise hiç haber alınamamıştır.

Dünya mazlumlarının umudu olarak barış ve huzur adına böyle acıların tekrarlanmaması maksadıyla üzerimize düşen tarihi sorumluluğu hakkıyla yerine getirebilmek için durmadan çalışıyoruz. O gün sessiz kalmadığımız soykırıma bugün de sessiz kalmıyor, soykırımın 26. seneidevriyesinde ‘Hocalı Katliamı’ şehitlerini rahmetle yad ediyor, ‘iki devlet, bir millet’ olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yürekten paylaşıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler