HDP'li Ersoy: "Devlet bütün çocuklara bakmakla yükümlüdür"

HDP'li Ersoy: "Devlet bütün çocuklara bakmakla yükümlüdür"

TBMM (AA) - HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, deprem bölgesindeki tüm çocukların sağlık ve güvenliğinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğunda...

TBMM (AA) - HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, deprem bölgesindeki tüm çocukların sağlık ve güvenliğinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğunda oluğunu söyledi.

Ersoy, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok sayıda çocuğun ailesiz ve refakatsiz kaldığını ifade etti.

Deprem, afet gibi olağanüstü durumlarda güvenlik sorunlarının ortaya çıkmasıyla birlikte çocuk kaçırma, şiddet ve istismar vakalarının da ortaya çıktığını belirten Ersoy, depremden etkilenen çocukların durumu konusunda kaygılandıklarını dile getirdi.

Ersoy, depremzede çocukların durumunun iyi takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını bir kez daha uyarıyorum: Devlet, bütün çocuklara bakmakla yükümlüdür. Bu yükümlülüğünü hiçbir kuruma devredemez. Sadece refakatsiz çocukların değil yanında ailesi de olsa sağlığından ve güvenliğinden bakanlık sorumludur. Hiçbir ayrımcılık yapmadan çocukları korumakla görevlidir. Tüm ilgili, yetkili kurum ve kuruluşlara seslenmek istiyorum: Deprem bölgesindeki tüm çocukların sağlığı ve güvenliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sorumluluğundadır. Hiçbir çocuk, ailesinin ve yakınlarının rızası da olsa cemaat ve tarikat yurtlarına ilişki ağlarına teslim edilemez."






HDP'li Ersoy: "Devlet bütün çocuklara bakmakla yükümlüdür"

HDP'li Ersoy: "Devlet bütün çocuklara bakmakla yükümlüdür"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler