Harvard'da Ikinci Turk ekonomi zirvesi

Harvard'da Ikinci Turk ekonomi zirvesi

Harvard Üniversitesi Faculty Club'taki ikinci Türk Ekonomi Sempozyumu'nun bu yılki konuğu MÜSiAD Genel Başkanı Nail Olpak idi

E. Nihal Bozkurt'un haberi

 

Boston Başkonsolosluğu ticaret ateseligi ve Müsiad USA'nin ortak organize ettiği Boston İkinci Türk ekonomi zirvesi Harvard Üniversitesi Faculty Club'ta yapıldı.

 

 

 

Zirvenin bu yılki konuğu MÜSiAD Genel Başkanı Nail Olpak idi. Zirveye Nail Olpak ile Türkiye'den gelen Müsiad üyeleri ve Boston Başkonsolosu Ömür Budak, evsahibi Ticaret Ateşesi Alperen Kaçar, Müsiad USA Başkanı Mustafa Tuncer, Müsiad Washington DC Temsilcisi İbrahim Uyar, Müsiad Amerika üyeleri ve www.haberabd.com GYY’I Kemal Bozkurt, Boston'daki üst düzey Amerikalı  adamları ve akademisyenler katıldılar. 

 

T.C.BostonTicaret Ateşesi Alperen Kaçar, Boston, Başkonsolosu Ömür Budak, Müsiad USA Başkanı Mustafa Tuncer'in selamlama konusmalarinin ardından MÜSiAD Başkanı Nail Olpak Türkiye Ekonomisinin son durumunu ve yatırım imkânlarını anlattığı konsumasini gerçekleştirdi.

 

Olpak 2001 krizinde ertesi güne çıkıp cikilamayacaginin konuşulduğu Türkiye'nin son 12 yıldaki ekonomik başarısını anlatarak 2023 deki dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedeflerini bir kez daha hatırlattı.

 

Moderetorlugunu Harvard Business School Profesörlerinden Richard H.K. Vietor'un yaptığı soru cevap kısmında ise Nail Olpak Türk ve Amerika'li katılımcılardan gelen sorulara cevap verdi. Enerji açığının Türkiyenin en buyuk problemi olduğunu bildiren Olpak, Ukrayna krizinden sonra Avrupa'nin Türkiye'yi daha iyi anladığını ve İran, Azerbaycan ve Irak'daki petrol ve doğalgazın Avrupaya aktarılmasında Türkiye'nin köprü vazifesi göreceğini ve bunun da Türkiye için büyük bir avantaj olduğunu belirtti. 

 

Başkanlık sisteminin Türkiye için iyi olacağını belirten Olpak; Cumhurbaşkanı Erdoğan'in geçen yıl yapılan seçimlerde halka"Cumhurbaşkanı seçilirsem Başkanlık sistemi için çalışacağım" dediğini ve halkın da %52 oy vererek bu görüşü desteklediğini bildirdi. 

 

Türkiye'de basın özgürlüğünün olup olmadığı sorusuna kendinden örnek vererek Twitter'de yaşadığı şahsi hakkındaki yalan ve kabul edilemez yorumlarıTwitter ikinci Başkanına bizzat göstererek bunu nasıl izah edeceksiniz sorusunu sorduğunu ve bu tur yorumların kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

Enflosyanla ilgili soruya ise Başkan Nail Olpak benim yaşımdaki kişilerin yuksek enflasyonun Türkiye için ne olduğunu çok iyi bildiğini ancak su anda enflasyonun bir problem olmadığını belirtti. Merkez Bankasıyla ilgili ise zaman zaman gerek kendilerinin gerek, bakanların Başbakanın ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'in Merkez Bankasını elestirdigini ve bunun da demokrasinin gereği olduğunu belirten Olpak, sonunda Merkez Bankası yönetiminin kararlarını bağımsız olarak kendilerinin verdiigini belirtti.Moderetor Vietor ise Merkez Başkanı Bağcı'in iyi işler yaptığını bildirdi. 

 

 

Vietor'un çözüm süreciyle ilgili sorusuna ise Olpak Türkiye'de yaşayan Kürtler ve diğer etnik grupların hepsi bizim insanımızdır dedi. 30 yılda binlerci kişinin olduğu ve 300 milyar dolar paranın harcandığı ve ölen herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu uzun bir süreden sonra barış görüşmelerinin anons edilgi üç yıl önce Müsiad olarak bunu desteklediğimizi anons ettik diyen Olpak İrlanda ve İspanya'dan da örnekler verdi. 

 

Programın sonunda Nail Olpak Prof. Vietor'a Türkiye'den getirdikleri İstanbul Haritalı hediyesini sundu.

hediyetoprof.jpghediyetoproftoplu.jpgimzatoreni.jpg

img_0881kahvaltihalilkemal.jpgimg_0868kahvaltihalil.jpgkahvaltimuharrem.jpg

konsoloskahvalti.jpgsakalliylaben.jpgkahvaltialbayrak-001.jpg

Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler