Hamas "İsrail ile ateşkes görüşmeleri" iddiasını yalanladı

Hamas "İsrail ile ateşkes görüşmeleri" iddiasını yalanladı

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketi, "İsrail ile ateşkes görüşmeleri gerçekleştirdiği" yönündeki haberleri yalanladı.Hamas'tan yapılan yazılı...

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketi, "İsrail ile ateşkes görüşmeleri gerçekleştirdiği" yönündeki haberleri yalanladı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik abluka ve yaptırımların halen devam ettiğine işaret edilerek, İsrail'in daha önce Mısır'ın ara buluculuğunda yapılan anlaşmaya uymadığı ifade edildi.

"İsrail ile ateşkes görüşmesi" iddialarının reddedildiği açıklamada, "Gazze'ye dayatılan abluka ve yansımalarından İsrail, (Filistin Devlet Başkanı Mahmud) Abbas ve hükümeti sorumludur." ifadesine yer verildi.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda dün yayınlanan bir haberde, "İsrail ile Hamas arasında uzun süreli bir ateşkes anlaşmasına yönelik müzakerelerde ilerleme kaydedildiği" bilgisi paylaşılmıştı.

Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler, bir süredir Filistinli gruplar ile İsrail arasında "Gazze'deki gösterilerin durdurulması karşılığında bölgeye uygulanan ablukanın hafifletilmesine dayanan bir ateşkes sağlanması" için görüşmeler yürütüyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler