Hala Kurban Kesmeyi Düşünmüyor musunuz?

Yüce dinimiz İslam'in bir emri olan ve mezhebimiz hanefi’ye göre de kesilmesi vacib olan Kurban ibadeti; Zekeriya Beyaz, İhsan ELiaçık gibi yozlaşmış sahte din temsilcilerinden dolayı son 20 yılda hep sulandırıldı.

Bu sulandırmaya kadar aziz milletimizin gücü yeten hemen her ferdi diğer iabdetlerini yapsın ya da yapmasın mutlaka kurbanını keser, ve yine Efendimiz'in sünneti gereği üçe bölerek bir bölümünü de fakirlere dağıtırdı.

Elhamdülillah bu önemli ibadeti halen müslümanların çoğu yapmaktadır. Son yıllarda dünya genelinde bir çok vakıf diğer başarılı çalışmalarından dolayı Kurban işine de el attı. Vekalet ile kesilen bu kurbanlar da dünyanın birçok yerindeki fakir müslümanlara dağıtılmaya başladı.
Bu, ençok da Kurban da tatil yapıp başka şehirlere ve ülkelere gidenlerin işine yaradı. Ya da gayri müslim ülkelerde yaşayıp da bayram günlerinde çalışmak durumunda kalanlar içinde çok güzel ve kolay bir uygulama oldu.

Hamdolsun rahmetli babamizdan öğrendiğimiz titizlik gereği kurban ibadetimizi yıllardır aksatmadan devam ettiriyoruz. Ancak özellikle son üç yıldır çevremdeki Türk ve diğer müslüman kardeşlerimize (ki çoğu namazında niyazında ve hali vakti yerinde olup ABD’de yaşayanları kasdediyorum) KURBANıNıZı NEREDE KESTİRYORSUNUZ YA DA NEREYE BAGİSLADİNİZ diye sorduugumda; hayret içinde kaldığım bir oranla karşı karşıya kaldım. Birçokları kurban kestiremiyecegiz, zira çok pahalı diyorlardı.

Evet ABD içinde müstakil bir koyun $250 civarında. Afrika, Asya ve Balkanlarda veaklet verekek kestirmeye kalksanız o da $200 ccivarinda. Türkiye'de zaten çok daha pahalı. Bu durumu bilen ve pahalilgii bahane eden birçok msuluman kardeşime alternatifi sundugumda birçoğu hem yıllar sonra Kurban kestiler hemde fakire dua ettiler.

Evet Zakat Foundation of America (www.zakat.org) Afrika’nin bir kaç ülkesinde kesilmek şartıyla (ki Zakat Foundation diğer vakıflardan farklı olarak her kıtada ve değişik ülkerde farklı fiyat imkânları sunuyor) $70 (Yetmiş Dolar) a kurban kesiyor. Diğer birçok organizasyon bütün Afrika için tek bir fiyat istiyrolar. Zakat Foundation'un en büyük farkı bu. Her ülkeye ayrı bbir fiyat)

$250 yerine $70 İ duyan birçok tanıdık dostum bu yüzden senelerdir kurban kesmeye başladılar. Bu yazıyı okuyacak okurlarım arasında hala kurban kesmeyi düşünmeyenler varsa; zakat.org a gidip kurbanlarını kesmelerini hararetle tavsiye ederim.

Maddi imkânları çok daha iyi olanlara ise; Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan adına kurulan ve 9 yıldır sadece Hristiynalastirilma tehlikesiyle karşı karşıya kalan en çok müslümanın yaşadığı ülke olan Endozeya’da ki müslümanlara kurban etini mükemmel bir şekilde götüren Mahmud Esad Coşan Vakfi’na (www.mecvakfi.org) bağış yapmalarını tavsiye ederim.

Bayramı Turkiye’de geçirmek isteyen ancak Kurban kesecek yeri ve mekânı olmayanlara da Deniz Feneri’ne müracaat ederek, kurbanlarını kestirmelerini hararetle tavsiye ederim.

Bu vesileyle tüm okuyucularımızın bayramını tebrik eder; daha nice bayramlara aielecek huzur içerisinde kavusmamizi Yüce Mevlamdan niyaz ederim.
 

Bu yazı toplam 18898 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kemal Bozkurt Arşivi