"Güreşçilerimiz Bükreş'te tarih yazdı"

"Güreşçilerimiz Bükreş'te tarih yazdı"

- Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi:"Güreş Milli Takımı'mız Bükreş'te 16 madalya aldı. Bu bir tarihi başarıdır"- "16 madalya aldık ama bazılarının renkleri değişebilirdi. Gelmeyen madalyalarımız vardı"- "Türk güreşi her zama


İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitimi Daire Başkanı, dünya şampiyonu eski milli güreşçi Selçuk Çebi, Güreş Milli Takımı'nın Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir başarı elde ettiğini söyledi.

Selçuk Çebi, Türkiye'nin serbest, grekoromen ve kadınlarda toplam 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya kazandığı Avrupa Şampiyonası, ağır sıklette altın madalya alan Taha Akgül ile Rıza Kayaalp'in performansı ve Türk güreşinin geleceği hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Güreşte en fazla madalya kazanılan Avrupa Şampiyonası'nın yaşandığını aktaran Çebi, Türkiye'nin serbest ve grekoromende Avrupa ikincisi, kadınlarda ise üçüncü olduğunu hatırlatarak, "Güreş Milli Takımı'mız Bükreş'te 16 madalya aldı. Bu bir tarihi başarıdır. Güreşçilerimiz, Bükreş'te tarih yazdı. Bundan dolayı tüm sporcu arkadaşlarımızı, federasyonumuzu ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Tüm takımların içinde hem serbest hem grekoromen hem de kadınlarda ilk 3'ün içine giren sadece bizim ülkemizdi. Bu da ayrıca bir mutluluk sebebi." diye konuştu.

Millilerin daha fazla madalya alabileceğini ancak şanssızlıklar olduğunu dile getiren Selçuk Çebi, "16 madalya aldık ama bazılarının renkleri değişebilirdi. Gelmeyen madalyalarımız vardı. Fatih Erdin'in serbestte altın madalyası gitti. Fatih Cengiz, 3-5 maçında rakibini çok rahat yenebilirdi, madalya alabilirdi ama böyle ufak tefek kazalar olabiliyor. Buna da şükür. Hepsi bizim olsun istiyoruz ama bazen olmayabiliyor." ifadelerini kullandı.


- Hedef, 2020 Tokyo Olimpiyatları


Selçuk Çebi, bu yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda iyi dereceler alarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı hedeflediklerini söyledi.

Güreşin Türk sporundaki yerine değinen eski milli güreşçi, "Bu organizasyonu Türk güreşi açısından iyi bir sonuçla artık kapattık. Şimdi önümüzde 2019 Dünya Şampiyonası var. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na vize almaya çalışacağız. İnşallah arkadaşlarımız, kardeşlerimiz 6 sıkletin hepsinde vizeyi alabilmek için mücadele edecek. Türk güreşi her zaman bizim yüz akımız. 2020 Tokyo'da da madalya lokomotifimiz branşlardan biri olacak." değerlendirmesinde bulundu.


- "Taha Akgül ve Rıza Kayaalp iyi durumda"


Selçuk Çebi, ağır sıklette Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül ile Rıza Kayaalp'in dünyanın zirvesinde olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nı madalyasız kapatan Taha ve Rıza'nın Avrupa Şampiyonası'nda yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Çebi, şöyle devam etti:

"Taha Akgül ve Rıza Kayaalp iyi durumda. Her zaman, her yerde şampiyon olacaklar diye bir şey yok. Bu çocuklar zirvede. Dünyanın gözü onların üzerinde. Her dakikasını, saniyesini analiz ediyorlar, izliyorlar. Nerede zayıf olduklarını tespit etmeye çalışıyorlar. Hep zirvede kalmak zordur. Bu arkadaşlarımız 6-7 yıldır hep zirvedeler. Bir sefer yenilmekte, kaybetmelerine sebep aramakla onlara haksızlık yapmış oluruz. Hatalar olabilir. Avrupa Şampiyonası'nda kaybetseler de ayağa kalkmalarını bildiklerini bize gösterdiler. Çok iyi çalışmışlar, Allah razı olsun."

Taha ve Rıza'nın bu yılki Dünya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya hedeflediğini anlatan Selçuk Çebi, "Olimpiyatlarda Rıza 3. kez madalya alarak tarih yazmak istiyor. İnşallah altın madalya olur. Avrupa Şampiyonası'nda 9 kez şampiyon olarak rekor kırdı. Üç dünya şampiyonluğu var. İnşallah bizleri de geçip 4. dünya şampiyonluğunu alır. İnşallah Taha, 3. dünya, 2. olimpiyat şampiyonluğunu alır ve tarih yazar. Ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da destekçileri olacağız." şeklinde görüş belirtti.


- "Türk güreşinde hiçbir zaman bayrak yere düşmez"


Selçuk Çebi, Türk güreşinin iyi durumda olduğunu ve 2028 Olimpiyatları'nın kadrosunun şimdiden hazır olduğunu söyledi.

Güreşte alt yaş gruplarında elde edilen başarılara değinen Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk güreşinde hiçbir zaman bayrak yere düşmez. Bizden önce Şerefler, Hamzalar, Nazmiler, Özallar vardı. Onlar bıraktığında Türk güreşinin gerileyeceği konuşuldu. Devreye biz girdik. Bizimle beraber Rıza vardı. Şimdi Atakan, Metehan var. Türk güreşinde bayrak asla yere düşmez, bundan sonra da düşmeyecektir. Güreş Milli Takımı'nın 25 yaş ortalaması var. Genç bir jenerasyonumuz var. 23 yaş altında, Avrupa Şampiyonası'nda 10 sıkletin 8'inde madalya aldık. Güreş olarak 2024 ve 2028 Olimpiyatları'nda mücadele edecek sporcularımız şimdiden hazır. Geleceğe hep iyi ve güzel bakıyoruz. İnşallah güzel olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler