Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev:- "Kazakistan ile Güney Kore arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolara ulaştı"- Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in:- "Kazakistan, kendi iradesiyle nükleer silahtan vazgeçmesinin ardından ekonomik kalkınmayı b

NUR SULTAN (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile görüştü.

Resmi ziyaret kapsamında başkent Nur Sultan'a gelen Jae-in, Tokayev tarafından cumhurbaşkanlığı sarayında resmi törenle karşılandı. Taraflar, daha sonra baş başa görüştü.

Tokayev, ikili ilişkilerin her alanda yeni seviyeye çıktığını belirterek, "Ticari ve ekonomik iş birliğiyle ilgili hükümetler arası komisyon faaliyet gösteriyor. İş Konseyi çalışıyor. Vatandaşlarımız için vizesiz rejim mevcut, düzenli uçak seferleri açıldı." dedi.

Kazakistan ile Güney Kore arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 4 milyar dolara ulaştığını ifade eden Tokayev, bunun 2017'ye göre iki kat fazla olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tokayev, ülkesine Kore'den gelen doğrudan yabancı yatırım miktarının 7 milyar dolar civarında olduğunu dile getirerek, Güney Kore yatırımcılarının katılımıyla gerçekleşen büyük projelerden birinin de Büyük Almatı Çevre Yolu olduğunu vurguladı.

Moon Jae-in de dün Tokayev ile Kore Yarımadası ve Orta Asya'daki siyasi durumun yanı sıra ikili ilişkileri tartıştıklarını hatırlatarak, bu görüşmelerden memnun olduğunu dile getirdi.

Güney Kore'nin, Kazakistan'ın 2050 kalkınma stratejisinin uygulanmasında iyi ortağı olduğunu dile getiren Moon, ticaret, yatırım, altyapı alanlarının yanı sıra internet teknolojileri, yenilikçi sanayi teknolojileri, sağlık, tıp ve uzaycılık alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Moon, Kazakistan'ın Kore Yarımadası'ndaki barış sürecini desteklediğini söyleyerek, "Bu vesileyle destekleriniz için teşekkür ederim. Kazakistan, kendi iradesiyle nükleer silahtan vazgeçmesinin ardından ekonomik kalkınmayı başaran ülke ve bu, Kore Yarımadası için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu konuda bizimle tecrübenizi paylaşacağınızı umuyoruz." diye konuştu.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler