GÜNCELLEME - Bodrum'da sağanak

GÜNCELLEME - Bodrum'da sağanak

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dünden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, cadde ve sokaklarda sürüklenen araçlar kullanılamaz hale geldi - Yağışla sürüklenen irili ufaklı taşlar yüzünden bir şeridi kapanan Bodrum-Milas kara

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde dünden bu yana etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Kuvvetli yağış gece etkisini artırınca sele neden oldu. İlçe merkezinde Cevat Şakir Caddesi, Üçkuyular Caddesi ve Dere Sokak'ta park halinde bulunan bazı araçlar selin şiddeti nedeniyle sürüklenerek kullanılamaz hale geldi. Dere Sokak'ta park halinde olduğu belirtilen bir kamyonet de selin şiddetiyle devrildi.

İlçede bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar yetkililerden yardım istendi. Emniyet ekipleri yoldaki araçları kaldırırken, belediye ekipleri ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmeye başladı.

Aşırı yağıştan çamurlu yağmur suyunun denize döküldüğü bölgelerde, denizin rengi kahverengiye döndü.

Kuvvetli yağış nedeniyle ev ve iş yerleri su basan vatandaşlar yetkililerin gerekli önlemi almadığını öne sürerek tepki gösterdi.

- Denize sürüklenen 2 kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı

Bu arada Torba Mahallesi'nde 2 kişinin denizde sürüklendiği ihbarının alınması üzerine bölgeye iki Sahil Güvenlik botu ve bir dalış timi sevk edildi.

Kıyıda balık tutan 39 yaşındaki Recep Koç ve 64 yaşındaki Cemile Demirtaş'ın araçlarına bindikleri sırada taşan su sebebiyle denize sürüklendiği ve kendi imkanlarıyla araçtan çıktıkları, itfaiye ekipleri tarafından da kurtarıldıkları bildirildi.

Dalış timi tarafından kurtarılan vatandaşlarla yapılan görüşmede, aşırı yağıştan dolayı kısmi olarak su taşması yaşandığı, park halinde 4 aracın denize sürüklendiği, araç sahiplerine ulaşıldığı, araçların içlerinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

- "Çok zararım var"

İş yeri sular altında kalan terzi Mustafa Ateş, her yağışta işletmesinin zarar gördüğünü belirterek, "Her yıl bu sıkıntı yaşanıyor. Gerekli tedbirler alınmıyor. Çok zararım var, eşyalarım kullanılamaz hale geldi." dedi.

Can Kocabaş da bir kamyonetin sel sularıyla sürüklendiğini ve sokağı trafiğe kapattığını ifade ederek, "Gece başlayan yağış sabaha karşı çok şiddetlendi. Bir kamyonet ve otomobil yolu kapattı. Alt seviyedeki işletmeler ise sular altında kaldı. Zararımız oldukça büyük." diye konuştu.

Ev sahibi Ayşe Aceröz de yağışla uyandıklarını ifade ederek, evlerini su bastığını, eşyalarının ise zarar gördüğünü dile getirdi.

- Bodrum-Milas kara yolunun bir şeridi kapandı

Öte yandan Bodrum-Milas kara yolunun bir şeridi, yağışla sürüklenen irili ufaklı taş parçalarıyla ve atıklarla kapandı. Ekipler, iş makinesi yardımıyla yolun açılması için çalışma yürütüyor. Bodrum istikametine trafik bir süre tek şeritten sağlandı.

Yetkililer sağanak nedeniyle ilçede oluşan maddi zararın tespiti için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler