GÜNCELLEME - Akçakale Belediye Başkanının aracına silahlı saldırı

GÜNCELLEME - Akçakale Belediye Başkanının aracına silahlı saldırı

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan: - "Baskılar ve zorbalıklar ilçemize hizmet aşkımızı ve şevkimizi engelleyemez. Bu tür oluşumlara şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz."BELEDİYE BAŞKANI AYHAN'IN YAZILI AÇIKLAMASI EKLENDİ

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın bulunduğu araç, av tüfeği, taş ve sopalı saldırıya uğradı.

İlçenin Adnan Menderes Mahallesi'nde Ayhan ile beraberindekiler, yapılan çalışmaları inceledikten sonra mahalleden ayrılmak üzereyken aracın önünü bir grup araçlarla kesti.

Araçlardan inen kimliği henüz belirlenemeyen kişiler, Ayhan'ın bulunduğu araca av tüfeği, taş, sopa ve baltayla saldırdı.

Korumaların müdahale ettiği olay sırasında Belediye Başkanı Ayhan'ın bulunduğu araç, bölgeden uzaklaştırıldı.

Saldırı sırasında zırhlı aracın camları kırıldı ve hasar oluştu.

Olayın ardından Ayhan, Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek saldırıyla ilgili ifade verdi.

- "Zırhlı makam aracı olası bir faciayı ve yaralanmaları önledi"

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde içinde bulunduğu makam aracına kalabalık bir grubun uzun namlulu silahlarla saldırdığını belirtti.

Saldırıda kendisinin ve koruma görevlilerinin yaralanmadığını ifade eden Ayhan, şunları kaydetti:

"Sevenlerimizin ve çok kıymetli Akçakaleli hemşehrilerimin duası bizleri korudu. İçinde bulunduğumuz zırhlı makam aracı olası bir faciayı ve yaralanmaları önlemiştir. Konu imar affıyla birlikte Adnan Menderes mahallemizde kaçak yapı inşa etmek isteyen bir grup tarafından öncelikle yıkım ekibimizin ve zabıta memurlarımızın olay yerinde darbedilip araçlara zarar vermesi ile cereyan etmiş; yaşanan bu olay sonrası ben ve koruma ekibi arkadaşlarım yarım saat sonra olay yerine intikal edip hem çalışma arkadaşlarımızı görmek hem de olayı sulh etmek istedik. Olay yerine varır varmaz 8 araçlık bir pusu kurulduğunu fark ettik. Araçtan inmeye fırsat bile olmadan bahsi geçen kişiler tarafından silahlarla araçlarımız tarandı. Bizim tek derdimiz Akçakale ve Akçakale halkıdır. Baskılar ve zorbalıklar ilçemize hizmet aşkımızı ve şevkimizi engelleyemez. Bu tür oluşumlara şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz."

Olayın adli makamlarca takip edildiğini bildiren Ayhan, "Yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler