Gülen'in 19 okuluna FBI baskını

Gülen'in 19 okuluna FBI baskını

FBI, ABD'deki Fethullah Gülen okullarından 19'una baskın düzenledi. Ohio, Indiana ve Illinois'teki baskınların e-eğitim ihaleleriyle ilgili olduğu belirtildi

ABD'deki Fethullah Gülen grubuna ait okullardan 19'una Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından geçen hafta baskınlar yapıldı. Ohio, Indiana ve Illinois eyaletlerinde düzenlenen baskınlarda hareketin orta Amerika bölgesindeki kurumlarını işleten Concept Schools (Konsept Okulları) hedef alındı. Kamu fonuyla işletilen özel okul (Charter School) statüsünde olan eğitim kurumlarına yapılan baskınların nedeni olarak "beyaz yakalı suçlar" gösteriliyor. Yerel medya, söz konusu baskınların okullar tarafından ihaleyle alınan elektronik eğitim hizmetinden kaynaklandığını öne sürdü. FBI ise söz konusu soruşturma ile ilgili olarak daha fazla detay veremeyeceklerini fakat sürecin eğitim bakanlığı ve federal iletişim komisyonu ile beraber yürüttüklerini söyledi. 

 
FONLAR MERCEK ALTINDA 
 
Concept Schools daha önce de ironik bir şekilde Google'dan daha fazla göçmen işçi çalıştırdığı ve kamu parasını düzgün kullanmadığı gerekçesiyle 2009'da soruşturmaya uğramıştı. Gülen grubu daha çok yurtdışından Türk öğretmen getirmesi ve bu kişilere Amerikalılardan daha fazla maaş vermesiyle dikkat çekiyor. Geçen haftaki baskınlarda okullardaki belgelere de el koyuldu. Concept Schools sözcüsü Katherine Bekwith, konuyla ilgili yaptığı açıklamada okullarla ilgili elektronik eğitim teknolojisi fonlamalarıyla ilgili olarak federal bir soruşturmanın sürdüğünü, bu alanda yapılan ödemeler ile resmi makamlara gönderilen veriler arasında uyuşmazlık bulunup bulunulmadığının araştırıldığını söyledi. FBI ise soruşturmanın bahsedilen konuya ilişkin olmadığını vurgularken içerikle ilgili gizliliğin olduğunu açıkladı. Ohio eyaleti Gülen grubunun 1999 yılında ilk okul açtığı eyalet. Concept School ise 2002'de kuruldu. Fethullah Gülen grubuyla bağlantılı olarak ABD'deki 26 eyalete yayılmış 140'ın üzerinde okul bulunuyor. 
 
 
Kaynak: Sabah

Bu haber toplam 1020 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler