GRAFİKLİ - Eczacıbaşı VitrA, uluslararası arenada 5'inci şampiyonluğa çok yakın

GRAFİKLİ - Eczacıbaşı VitrA, uluslararası arenada 5'inci şampiyonluğa çok yakın

- Kadınlar CEV Kupası finalinin rövanşında Belarus ekibi Minchanka ile karşılaşacak Eczacıbaşı VitrA, uluslararası organizasyonlarda 5'inci şampiyonluğunu kazanmak için mücadele edecek- Türk voleybolunun en köklü ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA, FIVB Dünya


İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - Kadınlar CEV Kupası finalinin rövanşında yarın Belarus temsilcisi Minchanka'yı ağırlayacak Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, uluslararası organizasyonlarda 5'inci şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

Belarus'ta yapılan finalin ilk maçında Minchanka'yı 3-1 mağlup ederek avantaj elde eden turuncu-beyazlı ekip, rövanş müsabakasında 2 set alması halinde uluslararası şampiyonalarda 5'inci kez mutlu sona ulaşacak.

Burhan Felek Voleybol Salonu'nun ev sahipliği yapacağı karşılaşmayı Minchanka'nın 3-0 ve 3-1 kazanması halinde ise kupayı elde edecek takım, altın setin ardından belli olacak.

Eczacıbaşı VitrA, CEV Kupası'nda bu sezon yaptığı 6 maçtan da galip ayrıldı. Kupada 16'lı finaller turunda Belçika temsilcisi VC Oudegem ile oynadığı iki maçı da 3-0'lık skorlarla kazanarak tur atlayan turuncu-beyazlı takım, 8'li finallerde ise İtalya'nın Yamamay e-work ekibine iki müsabakada da 3-1 üstünlük sağladı ve çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Rusya temsilcisi Yenisei ile oynadığı müsabakaları 3-1 ve 3-0 kazanarak son 4 takım arasına kalan Eczacıbaşı VitrA, yarı finalde ise Almanya'nın SSC Palmberg ekibi ile yaptığı iki maçtan da 3-0'lık skorlarla galip gelerek adını finale yazdırdı.


- Uluslararası organizasyonlarda 4 şampiyonluk yaşadı


Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, uluslararası kupalarda 4 şampiyonluk elde etti.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 2015 ve 2016'da şampiyonluk elde eden turuncu-beyazlılar, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Şampiyonlar Ligi'nde 2015 ve o dönem Kupa Galipleri Kupası ismiyle oynanan CEV Kupası'nda ise 1999'da mutlu sona ulaştı.

CEV Şampiyonlar Ligi'ni 1980'de ikinci, 2000 ile 2017'de ise üçüncü olarak tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, o dönem CEV Kupası adıyla yapılan CEV Challenge Kupası'nda ise 1993'te ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.


- Gençleştirme harekatı işe yaradı


Bu sezon daha genç bir kadro ile mücadele eden Eczacıbaşı VitrA, yarıştığı 3 kulvarda da finale yükseldi.

Geçen sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde play-off'ların ardından dördüncü olan, CEV Şampiyonlar Ligi'nde ise üçüncülükle yetinmek zorunda kalan turuncu-beyazlılar, 2017-2018'de teknik ekip ve takım kadrosunda değişikliğe gitti.

Takımın başına Brezilyalı Marco Aurelio Motta'yı getiren Eczacıbaşı VitrA, geçen sezona göre daha genç bir kadro oluşturdu.

Turuncu-beyazlılar, bu sezon Kadınlar Kupa Voley finalinde VakıfBank'a 3-0 kaybederek ikinci oldu.

CEV Kupası'nda 3-1'in avantajıyla Michanka'nın karşısına çıkacak Eczacıbaşı VitrA, Vestel Venus Sultanlar Ligi final serisinde ile VakıfBank ile şampiyonluk mücadelesi verecek.


- Uluslararası alandaki karnesi


Eczacıbaşı VitrA'nın tarihindeki uluslararası başarıları şöyle:

YılOrganizasyonDerece
1980Şampiyon Kulüpler Kupası2
1984Şampiyon Kulüpler Kupası4
1993CEV Kupası2
1999Kupa Galipleri Kupası1
2000Şampiyon Kulüpler Kupası3
2001Şampiyonlar Ligi4
2002Şampiyonlar Ligi4
2005Top Teams Kupası3
2009Şampiyonlar Ligi4
2014Şampiyonlar Ligi4
2015Şampiyonlar Ligi1
2015Dünya Kulüpler Şampiyonası1
2016Dünya Kulüpler Şampiyonası1
2017Şampiyonlar Ligi3


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler