Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan Prof. Dr. Schmidt, Şanlıurfa'da anıldı

Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan Prof. Dr. Schmidt, Şanlıurfa'da anıldı

Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Başkanı Müslüm Çoban:- "Onun bıraktığı mirasın hem arkeoloji dünyasına hem de Şanlıurfa'ya büyük katkıları oldu"

ŞANLIURFA (AA) - UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkaran Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 9. yılında Şanlıurfa'da anıldı.

Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa Rehberler Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göbeklitepe'nin, başta Şanlıurfa olmak üzere Güneydoğu Anadolu ve Türkiye turizmi için çok önemli misyon üstlendiğini söyledi.

Göbeklitepe'nin insanlığın ortak mirasına dönüşmesine katkı sağlayan Prof. Dr. Schmidt'i vefatının 9. yılında saygıyla andıklarını belirten Çoban, şöyle devam etti:

"Göbeklitepe'nin hem kazılmasında hem dünyaya tanıtılmasında Klaus'un büyük emekleri ve gayretleri oldu. Adeta ömrünü hem Şanlıurfa hem Göbeklitepe'ye adadı. Turizm rehberleri olarak Schmidt'e yapmış olduklarından dolayı büyük minnet ve saygı duyuyoruz. Bugün de ölüm yıl dönümü, 20 Temmuz 2014'te kalp krizi sonucu ölmüştü. Onun bıraktığı mirasın hem arkeoloji dünyasına hem de Şanlıurfa'ya büyük katkıları oldu. Göbeklitepe'nin UNESCO'ya girmesinde de büyük emek ve gayretleri olmuştu. Hem Şanlıurfalılar hem turizmciler adına Klaus Schmidt'e şükranlarımızı sunuyoruz."

Turizm acentesi sahipleri adına konuşan Sezin Çalışkan ise Şanlıurfa turizminin gözbebeği Göbeklitepe'nin bugünlere gelmesinde büyük emekleri bulunan Scmitdh'i saygıyla andıklarını kaydetti.

Öte yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de Schmidt'in vefatının 9. yılı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan Prof. Dr. Schmidt, Şanlıurfa'da anıldı

Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtan Prof. Dr. Schmidt, Şanlıurfa'da anıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler