George W. Bush, Kardeşinin Başkan Olmak İstediğini Söyledi

George W. Bush, Kardeşinin Başkan Olmak İstediğini Söyledi

ABD'nin eski başkanı George W. Bush katıldığı televizyon programında kardeşinin başkan olmak istediğini söyledi.

ABD'nin eski başkanı George W. Bush katıldığı televizyon programında kardeşinin başkan olmak istediğini söyledi.

Babası da ABD başkanlığı yapan George W. Bush, katıldığı bir televizyon programında kardeşinin başkan olmak istediğini dile getirdi.

"Kardeşim Başkan Olmak İstiyor"

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush, perşembe gecesi katıldığı bir televizyon programında, ailesinin bir üyesinin daha Oval Ofis'e gönderme ümidini dile getirdi. ABD'de yayın yapan Fox News kanalına konuşan 68 yaşındaki eski başkan, kardeşi Jeb Bush için "Bence başkan olmak istiyor" dedi. Kardeşi için "Bence çok iyi bir başkan olur" diyen George W. Bush "Başkanlığın nasıl bir görev olduğunu çok iyi anlıyor. Babasını ve ağabeyini o görevde gördü" ifadelerini kullandı.

'Yeterince Bush Gördük'

Kendisinden 7 yaş küçük olan kardeşini, 2017 seçimlerinde aday olması için cesaretlendirdiğini söyleyen George W. Bush, "Tabii ki aday olması için onu ikna etmeye çalıştım. Fakat henüz bu konudaki kararını netleştirmedi" dedi. George W. Bush'un oğlu ve Jeb Bush'un yeğeni Neil Bush da geçtiğimiz aylarda amcasının adaylığı hakkında bir açıklama yapmıştı. Jeb ve George Bush'un annesi Barbara Bush'un "Beyaz Saray yeterince Bush gördü" cümlelerini sarf ettiğini söyleyen Neil Bush "Fakat bu durum amcamın kararını etkilemez. Babama sorarsanız, o zaten amcam Jeb'in adaylığını destekleyecektir" demişti.

Clinton'la Yarışacak

1999'dan 2007'ye kadar Florida Valiliği yapan Jeb Bush'un bir önceki seçimlerde Obama'nın rakibi olacağına dair dedikodular ABD basınında geniş bir yankı uyandırmıştı. O dönemki dedikoduları kesin bir dille reddeden Jeb Bush, 2017 seçimleri için ise kapıyı açık bırakarak "Zamanı geldiğinde kararımı açıklayacağım" açıklamalarında bulunmuştu. Jeb Bush, adaylık kararını açıklar ve Cumhuriyetçi Parti'nin onayını alırsa 2017 seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olması beklenen Hillary Clinton'a karşı yarışacak. Geçtiğimiz dönem ABD Dışişleri Bakanlığı yapan Hillary Clinton, eski ABD başkanlarından Bill Clinton'ın karısı.

Sabah

Bu haber toplam 1148 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler