Gençlik ve Spor Bakanlığından STK'lara yönelik proje çağrısı

Gençlik ve Spor Bakanlığından STK'lara yönelik proje çağrısı

- Bakanlık tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Spor", "Bağımlılıkla Mücadele", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikir", "Sosyal Uyum", "Kitap Kahve" ve "Mobil Gençlik Merkezi" alanlarında sunulan projelere maddi destek verilecek


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yönelik proje teklif çağrısına çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Sağlıklı Yaşam ve Spor", "Bağımlılıkla Mücadele", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikir", "Sosyal Uyum", "Kitap Kahve" ve "Mobil Gençlik Merkezi" alanlarında sunulan projelere maddi destek verilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin kişisel, sosyal gelişimlerini desteklemek, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve potansiyellerini açığa çıkarmak amacıyla üretilen projelere destek vermeye devam ediyor.

Gençlere daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlamak, sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amacıyla Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde proje teklif çağrısına çıkıldı.

"Sağlıklı Yaşam ve Spor", "Bağımlılıkla Mücadele", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikir", "Sosyal Uyum", "Kitap Kahve" ve "Mobil Gençlik Merkezi" alanlarında sunulan projelere 10-150 bin lira arasında maddi destek verilecek.

Mobil Gençlik Merkezi projeleri için bakanlığa bağlı bir gençlik merkezi ile işbirliği protokolü imzalayan STK proje teklifinde bulunabilecek.

Proje başvuruları Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Proje başvurusu yapılabilmesi için öncelikle proje koordinatörünün e-devlet sistemine kayıt olması gerekiyor.

Proje başvuruları 27 Nisan tarihinde saat 09.00'da başlayacak ve 13 Mayıs tarihinde saat 00.00'da sona erecek.

Proje teklifleri, başvuruların Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda tamamlanması ve başvuruyu yapan koordinatör tarafından onaylanması halinde değerlendirmeye alınacak.

Program kapsamında her bir proje yürütücüsünün en fazla iki proje teklifi değerlendirmeye alınacak, aynı Proje Koordinatörü tarafından programa en fazla iki proje teklifi sunulabilecek.

Başvuru formu ve ekleri, başvuru aşamasında elden ya da posta yoluyla bakanlığa ayrıca teslim edilmeyecek. Bakanlık tarafından projenin desteklenmesinin uygun bulunması durumunda, proje yürütücüsüne bilgi verilecek ve Proje Destek Sözleşmesinin imzalanması için gerekli belgeler talep edilecek.

Başvuru Program Kılavuzu http://gsb.gov.tr/Sayfalar/3068/3065/program-uygulama-kilavuzu.aspx adresinden temin edilebilecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler