Gazzeli öğretmenler "maaş" protestosu için eğitime ara verdi

Gazzeli öğretmenler "maaş" protestosu için eğitime ara verdi

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde hükümete bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, meslektaşlarından 400'ünün maaşlarının kesilmesini protesto etmek...

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde hükümete bağlı okullarda görev yapan öğretmenler, meslektaşlarından 400'ünün maaşlarının kesilmesini protesto etmek amacıyla bir gün için eğitime ara verdi.

AA muhabirine konuşan Memurlar Sendikası Başkanı Arif Ebu Cerrad, "Filistin hükümetinden maaş alan öğretmenler, maaşların verilmemesi yönünde izlenen politikayı protesto için bugün derslere girmiyor." dedi.

Filistin yönetiminin Gazze'de hükümete bağlı okullarda çalışan 9 bin öğretmenden 400'ünün maaşlarını kestiğini belirten Ebu Cerrad, maaşların ödenmesi için bu tür eylemlerin sürdürüleceğini, gelecek çarşamba günü de bugünkü eylemin tekrarlanacağını ifade etti.

Gazze'deki Eğitim Bakanlığınca dün yapılan açıklamada, eğitimin siyasi çekişmelerden uzak tutulması ve taleplere dikkat çekmek için yapılan faaliyetlerin eğitimi etkilememesi çağrısında bulunulmuştu.

Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada da Filistin hükümetinin 5 Şubat'ta Gazze'de askeri ve sivil sektörlerde çalışan 5 binden fazla memurun maaşını "siyasi mensubiyet" gerekçesiyle kestiği ifade edilmişti.

Kurumun ulaştığı verilere göre, bin 719 memur, bin 624 askeri görevli, bin 700 tutuklu ve yaralının maaşları kesildi.

Batı Şeria'daki Filistin hükümetinin Haziran 2007'de Gazze'deki memurlardan işe gitmemelerini istemesi üzerine Hamas yaklaşık 40 bin memur atamıştı. Gazze Şeridi'ndeki hükümet kurumları ve bakanlıklarda 2007'de yönetimi devralan Hamas'ın atadığı memurlar çalışıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler