"Futbol acayip paraların döndüğü bir sektör"

"Futbol acayip paraların döndüğü bir sektör"

- 9. kez Avrupa şampiyonu olarak Türk güreş tarihine geçen Rıza Kayaalp:- "Aslına bakarsanız futbol spor değil, ekonomi"- "Bazen ben de inanamıyorum, 9 şampiyonluk ne ara oldu diye"- "(Kübalı Lopez) Seneye 38-39 yaşına gelecek bir adamı da yenerim diye dü


ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - Avrupa şampiyonalarında 9. kez kürsünün en üst basamağına çıkarak Türk güreş tarihine geçen Rıza Kayaalp, futbolun spor olmaktan çıktığını söyledi.

Rıza Kayaalp, kırdığı rekorun ardından Anadolu Ajansına yaptığı ziyarette, güreşin zorluğu, nişanlanlandıktan sonra hayatındaki değişikler, iki yıldır yaşadığı sakatlığın geç fark edilmesi, endüstrileşen futbol ve medyanın olimpik sporlara "ilgisizliğine" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elde ettiği başarıları öncelikle yeteneğe ve çok çalışmaya bağlayan Rıza, "Üst üste kazanmanın zorluğunu bana sorsunlar. Bazılarına kolay gelse de benim için zordu. Bazen ben de inanamıyorum, '9 şampiyonluk ne ara oldu' diye. Katılmadığım için Türkiye şampiyonluğum o kadar yoktur. Kolay bir başarı değil. Az bir şey çalışmasam durum çok farklı olur. İnşallah 10 tane olur." dedi.

Olimpiyat şampiyonluğunun en büyük hedefi olduğunu yineleyen Rıza Kayaalp, Londra 2012'de yarı final, Rio 2016'da ise finalde yenildiği Kübalı Mijain Lopez hakkında "2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılır mı bilmiyorum. Seneye 38-39 yaşına gelecek bir adamı da yenerim diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- Medyaya futbol eleştirisi


Avrupa şampiyonluğu sayısı 9 olan bir sporcunun basında yeteri kadar yer almamasını eleştiren Rıza, "Şampiyonluklarımız sıradanlaştı sanırım." göndermesini yaptı.

Yalnızca şampiyon olduğu günlerde hatırlandığını ve gündemde kendisine yer bulduğunu vurgulayan Rıza, "İnsanlar tarafından çok takip ediliyoruz ama o günlük oluyor. Mesela Romanya'da finale kadar 4 maçım verilmedi. Bence onlar da çok izlenirdi." diye konuştu.

Spor basının içeriğini büyük oranda futbolun oluşturmasının adil olmadığına dikkati çeken şampiyon güreşçi, sözlerine şöyle devam etti:

"Aslına bakarsanız futbol spor değil, ekonomi. Acayip paraların döndüğü bir sektör. Bu konuyla ilgili sitemim yok. Allan'tan sosyal medya var da başarılarımız daha çok kişiye ulaşıyor. Kabullendik artık, sonuçta 9. Avrupa şampiyonluğumuz."


- "Yaptığımız ağır işçilik"


Kayaalp, fıtık problemini 2 yıl sonra farkettiklerini, bunun da geçen yıl dünya şampiyonluğunu kaçırmasında hakem kararlarıyla birlikte etkili olduğunu söyledi.

Dünya şampiyonasının ardından gördüğü tedavi neticesinde çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ancak Avrupa Şampiyonası'ndan kısa süre önce fıtık probleminin nüksettiğini belirten Rıza, "Bunu da şampiyona sırasında lokal anestezi yöntemiyle çözdük. Tedaviye devam edeceğiz. Ağrılarımdan kurtulmak istiyorum. Problemi çözersek 5 yıl aynı güçte, rahat devam ederim. Olimpiyat öncesi ameliyat sıkıntı, ameliyatsız çözüm neyse onu yaptırmak istiyorum." dedi.

"Normal bir iş yapmıyoruz. Ağır işçiyiz. Yaptığımız çok zor bir spor. Devamlı ağırlık kaldırıyoruz." diyen Rıza, şunları söyledi:

"Doğal olarak boyun ve sırtımızı zorluyoruz. Yaptığımız iş kolay değil. Normal bir insan olsaydım 2-3 yıl sıkıntı yaratmazdı ama güreşçi olduğumuz için sıkıntı oluyor. Ama benim için hiç biri önemli değil, önemli olan çözümünü bulmamdı onu da buldum."

Dünya Şampiyonası'na da "bomba gibi" hazırlanmak istediğini dile getiren Rıza, "İnanılmaz istekliyim. Dünya şampiyonluğunu yine alırsam yeni bir rekora daha gitmiş olacağım. Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanmak için de 8 aylık bir program yapacağım." şeklinde konuştu.


- "Somurtkanlık kime zevk verir ki"


İnsanların hayat ve yaptıkları işten zevk alması gerektiğini aktaran Rıza, "Neşeli, güler yüzlü, şakalaşmayı seven bir insanım. Somurtarak yaşamak kime zevk verir ki?" diye sordu.

"Hem hayattan zevk aklacaksın hem yaptığın işi gülerek, eğlenerek yapacaksın." ifadesini kullanan Rıza, şöyle devam etti:

"Bunu insanlara da yansıtacaksın. O zaman insanlara da daha güzel bir enerji verirsin.Pozitif enerji takımımızın genelinde de var ama en çok bende var. Hayat bu şekilde daha güzel oluyor. İnsan sıkılmıyor. Eğlenceli oluyor."


- "Et çorbasını güzel yaparım"


Şampiyon güreşçi, nişanlanmasının ardından beslenme alışkanlıklarının "inanılmaz" değiştiğini dile getirdi.

Nişanlısı Zeynep'in yönlendirmesiyle brokoli ve enginar yemeye başladığını ifade eden Rıza, "Nişanlandıktan sonra brokoli, enginar, salata falan yemeye başladım. Nişanlım bu konuyu sürekli bana hatırlatıyor ve çok destek oluyor. Brokoli olsun, enginar olsun severek tüketiyorum. Çok et yediğimiz için dengelememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Et ve tavuk sote ile et çorbasını güzel yaptığını belirten Rıza, sevdiği et çorbasını ise "Havucunu patatesini soğanını atıyorsunuz düdüklü tencerede kaynıyor. 5-10 tane de sarımsak atıyorsunuz. Eti de içine parçalıyorsunuz, zaten kendisi oluyor. Sebze yemeğine fazla girmiyorum." şeklinde tarif etti.

Nişanlısı Zeynep ile birbirlerini "dengelediklerini" söyleyen Rıza, "Alışkanlıklarım değişti. Evlendikten sonra programımın daha düzenli olacağını düşünüyorum. Bana koşu yaptırıyor ve çok yardımcı oluyor. Başarılı olmamı çok istiyor. Göl kenarına gidiyoruz o bisiklet sürüyor ben koşuyorum." ifadelerini kullandı.


"Futbol acayip paraların döndüğü bir sektör"

"Futbol acayip paraların döndüğü bir sektör"

"Futbol acayip paraların döndüğü bir sektör"

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler