Fransa'dan namaz kılan futbolculara ceza

Fransa'dan namaz kılan futbolculara ceza

Fransa Futbol Federasyonu, statlarda namaz kılan futbolcuların laiklik tüzüğünü ihlal ettiğini, bu nedenle cezaya çarptırıldığını açıkladı.

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Fransız Rivierası olarak adlandırılan bölgenin futbol yetkililerinin uyguladıkları “laiklik tüzüğü” doğrultusunda futbolcular statta ibadet ettikleri gerekçesiyle ceza aldı.

İKİŞER MAÇ CEZA

BFMTV kanalının haberine göre bölgede “laiklik tüzüğü” kasım ayından beri 10 kez ihlal edildi ve bazı futbolcular ikişer maç cezaya çarptırıldı.

Daha önce bakanlık da yapan sağcı politikacı Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, tüzüğün kamu alanlarındaki laiklik ilkesinden yola çıkılarak hazırlandığını aktararak, bu tüzüğe aykırı davranan ve futbol statlarında ibadet eden Müslüman futbolcuların cezalandırılabileceğini, takımlarına yapılan devlet yardımının da kesilebileceğini belirtti.

TEPKİ VERMEK ZORUNDAYIZ

Fransa Futbol Federasyonunun Riviera Bölgesi Başkanı Eric Borghini ise “Futbolcular soyunma odalarında veya futbol sahalarında ibadet ediyor. Buna tepki vermek zorundayız çünkü bu Fransız Cumhuriyeti’nin laiklik ilkesinin ruhuna aykırıdır.” dedi.

UYGUN BİR YERDE YAPMALILAR

Dünyanın en popüler ve evrensel sporu futbolun, dini ve politik eylemlere bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Borghini, “Kimseyi dininin gereğini yerine getirmekten alıkoymak istemiyorum ancak bunu uygun bir yerde yapmalılar.” ifadesini kullandı.

Borghini, statlarda ibadet etmenin radikalleşmeye neden olacağını da savundu.

Belediye başkanı Estrosi, Nice’te yeni bir cami açılmasına da karşı çıkıyor.

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler