Filistinli genç cinayetinde altı İsrailli gözaltında

Filistinli genç cinayetinde altı İsrailli gözaltında

İsrail-Filistin, gençlerin ölümleri nedeniyle yine gergin. İsrailli üç gencin cesedinin bulunmasından sonra 17 yaşındaki Filistinli Hudayr’ın diri diri yakılarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Geçen hafta İsrailli üç gencin cesetlerinin bir tarlada bulunması daha sonra bir Filistinli gencin kaçırılıp öldürülmesiyle alevlenen İsrail-Filistin gerginliğinde dün önemli bir gelişme yaşandı. İsrail, Filistinli gencin cinayetiyle ilgili şüphelileri tutukladıklarını açıkladı. İsrail basınından Haaretz’in haberine göre İsrail polisi 6 Yahudi şüpheliyi tutukladı. Polis soruşturmanın devam ettiğini, Muhammed Ebu Hudayr’ın öldürülmesinin “milliyetçilik” sebepli olduğuna inandıklarını belirtti. Amerikan AP ajansına ismini açıklamadan konuşan bir yetkiliye göre kanıtlar Yahudi aşırıcıları gösteriyor. Filistinliler, Muhammed’in, hâlâ katilleri bulunamayan üç İsrailli gencin intikamını almak için öldürüldüğünü söyleyerek günlerdir protesto gösterileri düzenliyor.

ANNE SUHA: SEVİNDİM 

Muhammed’in annesi Suha Hudayr ise gözaltı haberine sevindiğini söylerken “Fakat İsrail adalet sistemine çok az inancım var. Katilleri yakalamış olsalar bile kim oğlumu öldürdüğünü söyler. Sadece onları sorgulayacaklar daha sonra  da serbest bırakacaklar. Ne anlamı var o zaman. Onlar bize davranıldıkları gibi muameleyi hak ediyorlar” dedi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise Muhammed’in ölümünden kim sorumluysa adaletin önüne getirileceğini söylerken, “Eğer katiller Yahudiler ise diğer katiller gibi onlar da mahkemeye çıkacak. Kim öldürülürse öldürülsün bizim için cinayet kurbanıdır” dedi.

İSRAİL KABİNESİNDE TARTIŞMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Katiller kanunların tüm ağırlığıyla yüzleşecek” derken, İsrail toplumunda bu tür cinayetlerin yeri olmadığını söyledi. İsrail Başbakanı, Hudayr’ın katil şüphelilerinin yakalanmasına karşılık aynı çabayı öldürülen 3 İsrailli genç için Filistin Yönetimi’nden beklediklerini ifade etti. Bu arada, Jerusalem Post gazetesi, dünkü haftalık kabine toplantısında Netanyahu ile Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın tartıştığını ve Lieberman’ın Netanyahu’ya “Hamas’a karşı demir yumruk kullanacağını söyledin ancak bu açıklamanın arkasında duramadın” sözleriyle tepki gösterdiğini yazdı. Öte yandan, İsrail’den Gazze’ye dün gece yapılan hava saldırısında iki Filistinli hayatını kaybetti. Saldırının insansız hava aracıyla gerçekleştirildiği açıklandı.

İsrail polisinin dövdüğü gence ev hapsi cezası

Kuzeni Muhammed Ebu Hudayr’ın öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride İsrail polisi tarafından geçen hafta gözaltına alındıktan sonra feci şekilde dövülen 15 yaşındaki Filistinli Tarık Ebu Hudayr, 9 gün ev hapsi cezası aldı. Mahkeme, çocuk hakkındaki güvenlik güçlerine taş attığı iddiasının bu sürede soruşturulacağına karar verdi. ABD vatandaşı Tarık’ın durumuyla ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri sözcüsü Jen Psaki, konuyu ‘yakından izlediklerini’ belirterek, soruşturma gecikmeden tamamlanırsa Tarık’ın ailesiyle bu ay içinde ABD’ye dönmüş olacağını ifade etti. Florida’dan Kudüs’e tatile gelen Tarık, kelepçeli olmasına rağmen dövülmüştü.

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler