FETÖ'nün ASELSAN yapılanması davası

FETÖ'nün ASELSAN yapılanması davası

Örgütün ASELSAN'daki yapılanmasına ilişkin 25 sanığın yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ASELSAN'daki yapılanmasına ilişkin haklarında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, olay tarihinde Haberleşme Bilgi Teknolojileri Elektronik Üretim Biriminde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gürsoy Güngör hakim karşısına çıktı.

FETÖ üyesi olmadığını, kendine isnat edilen suçlamaların somut delillere dayanmadığını iddia eden Güngör, gizli ve açık kimliğiyle dava dosyası kapsamında tanıklık yapanların da aleyhinde beyanda bulunmadıklarını ifade etti.

Örgütün gazete ve dergi gibi yayınlarına üye olmadığını, FETÖ elebaşının talimatıyla Bank Asya'ya para yatırmadığını, sosyal medyada kara propaganda içerikli paylaşımlarda bulunmadığını belirten Güngör, şöyle devam etti:

"Kurumdaki bazı isimleri el üstünde tuttuğum ve onlara iyi sicil notu vererek kurumda iyi yerlere gelmelerini sağladığım iddia ediliyor. Ben üretim alanında görev yapıyordum. Burada çalışanların en fazla geleceği yer şefliktir. General ya da emniyet müdürü olacak değiller. Sicil notu ise benim tek başıma verebileceğim bir şey değildir. Eğer FETÖ üyesi olsaydım, yurt dışı görevlerine bu yapıdan olan isimleri göndermem gerekiyordu ancak ben yurt dışındaki görevlere işin ehli olanları gönderdim."

İddianamede, tiyatrocu ve film sanatçısı kardeşi Gürol Güngör'ün FETÖ'nün amacına hizmet eden film ve dizilerde rol oynadığına ilişkin bir tespitin yer aldığını aktaran Güngör, bu durumun "suçların şahsiliği ilkesine" aykırı olduğunu savundu.

Sanık Güngör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarındaki görevine devam eden kardeşinin bugüne kadar birçok dizi ve film projesinde yer aldığını, bunların hiçbirinde suç unsuru bulunmadığını kaydetti.

- ByLock kullanıcısı çıktı

Tutuklu sanık Numan Beşikçi, girdiği yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olması nedeniyle ASELSAN'da çalışmaya başladığını savundu.

Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğuna ilişkin iddianamedeki tespiti hatırlatan Beşikçi, söz konusu programın kullanıldığı belirlenen numaranın, veri hattına ait olduğunu söyledi.

Sesli görüşmeye imkan vermeyen bu hatla sadece internete girilebildiğini aktaran Beşikçi, son zamanlarda ortaya çıkan "mor beyin uygulaması" mağduru olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Beşikçi, "Zira tarafıma gönderilen ByLock tespit tutanağına göre bu program üzerinden veri alışverişi olmadığı görülüyor." dedi.

Bunun üzerine üye hakim, Beşikçi'nin ByLock'a girişi tarihleri ile bu program üzerine oluşturulan gruptaki diğer örgüt üyelerinin isimlerini okudu.

Söz konusu şahısları tanımadığını öne süren Beşikçi, kendisine gönderilen tespit tutanağında yazışma içeriklerinin yer almadığını ifade etti.

- "1 dolar hatıra"

Tutuklu sanık Hasan Hüseyin Türkanoğlu da savunmasına, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek başladı.

İddianamede yer alan hesap hareketlerinin aynı işyerindeki arkadaşlarından borç para alıp verme işleminden kaynaklandığını öne süren Türkanoğlu, arama sırasında üzerinde çıkan 1 doların ise kuzeninin hatırası olduğunu iddia etti.

Hakkında beyanda bulunan tanıklardan birinin psikolojik sorunları olduğunu, bu nedenle iddialarının dikkate alınmaması gerektiğini savunan Türkanoğlu, "Tanık beyanları birbiriyle çelişiyor. Somut olgulardan ziyade duyumlardan ibaret olduğu görülüyor." dedi.

Tutuklu olması nedeniyle kendisinin ve ailesinin mağduriyetinin arttığını ifade eden Türkanoğlu, tahliyesini istedi.

Tutuklu sanıklar Sefa Demir, Yiğit Ali Doğan ve Zafer Keskin'in de savunma yaptığı duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler