Fed, Ziraat Bankası'ndan 'plan' istedi

Fed, Ziraat Bankası'ndan 'plan' istedi

ABD Merkez Bankası (FED) Ziraat Bankası'ndan flaş bir istekte bulundu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Ziraat Bankası'ndan New York şubesinin kara para aklanmasının önlenmesine dair önlemlerin güçlendirilmesine dair bir plan sunmasını istedi.

Fed'in internet sitesinde yer alan anlaşma metnine göre, Fed, Ziraat Bankası New York şubesinde 1 Temmuz 2012 ile 31 Aralık 2012 arasında gerçekleştirilen ABD doları takas işlem aktivitelerinin bağımsız denetçiler tarafından yüksek riskli müşteriler veya işlemlere dair şüpheli aktivitelerin raporlanması yönetmeliğine göre incelenmesini talep etti.

Anlaşmaya göre, Ziraat Bankası yönetim kurulu ve şube yönetimi, söz konusu anlaşmadan itibaren 60 gün içerisinde, şubenin banka gizlilik kanunu ve kara paranın aklanmasının önlenmesi gereksinimlerine uyumunun banka tarafından gözetimini içeren yazılı bir plan hazırlayacak.

Ayrıca, anlaşmanın tarihini izleyen her ayın sonundan itibaren 30 gün içerisinde, banka ve şube yönetimi anlaşmanın hükümlerine uyumu sağlamak için alınan tüm eylemleri ve sonuçlarını içeren bir ilerleme raporu sunacak.

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler