FBI Müslümanların ensesinde!

FBI Müslümanların ensesinde!

Amerika’da yayınlanan bir dergi, FBI’ın aralarında bir profesörün de bulunduğu 5 Müslüman Amerikalı’yı adım adım izlemiş. Dergiye göre, en az 202 Müslüman lider izlenmiş

The Intercept isimli dergide yer alan bilgilere göre, Amerikan iç istihbarat kurumu olan FBI, 5 ileri gelen Müslüman Amerikalıyı izlemiş.

Edward Snowden’e yakınlığıyla bilinen ve genelde Amerikan federal devletinin istihbarat çalışmalarına karşı sızıntıları yayınlamasıyla bilinen Glenn Greewald’e göre, bu hedeflenenler arasında bir avukat (Asim Ghafoor), bir Cumhuriyetçi siyasi çalışan (Faisal Gill), bir üniversite profösörü (Hooshang Amirahmadi)ve iki de sivil haklar akvitisti (Agha Saeed ve Nihad Awad) bulunuyor. Toplamda ise en az 202 Amerikalı Müslümanın izlendiği ortaya çıktı. Yeni sızıntılara göre, sadece Müslüman Amerikalılar izlenmiyor, bu istihrabarat raporlarında Müslüman Group aynı zamanda hakaretamiz ve ırkçılık kokan isimlerle çağrılıyor.

Bu bilgiler de, geçmiş aylardaki birçok önemli sızıntılar gibi yine Edward Snowden’den geliyor. İddialara karşı olarak ise Amerikan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NSA) ve Adalet Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak, Amerikan istihbarat birimlerinin dini veya sivil haklar akvitistlerini sadece hükümeti eleştirdiği için takip edildiğinin doğru olmadığını ileri sürdü.

Diğer taraftan Beyaz Saray ise, istihbarat birimlerine bir emir göndererek, eğitim ve tüzüklerinin yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Amerikan istihbarat birimlerinin bazı Müslüman Amerikalıları izlemesinin ortaya çıkmasıyla birlikte 44 sivil haklar grubu Başkan Obama’ya bir mektup gönderdi. Mektupta, Müslümanların sadece dinlerinden dolayı şüpheli görülmesi eleştirildi.

Diğer taraftan Huffington Post ve YouGov tarafından yapılan anketlere göre, Amerikalıların yüzde 59’u, Amerikan hükümetinin istihbarat toplarken çok ileri gittiğine inanıyor. Yüzde 20 devletin dengeyi bulduğunu düşünürken, ankete katılanların yüzde 6’sı ise ABD hükümetinin yeteri kadar istihbarat toplamadığını düşünüyor. Aynı şekilde, her 5 Amerikalı’nın 2’si de, ABD devletinin kendilerinin telefon ve e-maillerini izleyip, kaydettiğini düşünüyor.

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler