FBI başkanından Suriye açıklaması

FBI başkanından Suriye açıklaması

FBI Başkanı James Comey, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nde büronun çalışmalarıyla ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Suriye konusunda, bu ülkeye savaşmak için giden yabancıların sayısının arttığına dikkati çeken Comey, bu durumun ABD'nin ulusal güvenliği için tehlike oluşturduğuna vurgu yaptı.

Comey, "Suriye, düzinelerce ve düzinelercesinin de ABD'den olduğu, dünya genelinden binlerce cihat yanlısı için üreme alanı, eğitim sahası haline geldi. Tarihi bilen hepimiz, 1980'lerin Afganistan'ından 11 Eylül'e bir çizgi çekebiliriz. Bugünün Suriye'sinden gelecek 11 Eylül'lere bir çizgi çekilmesine izin vermemeye kararlıyız" diye konuştu.

ABD'deki bazı aşırılık yanlılarına da değinen Comey, bunların bazıları tarafından "tek tabanca" olarak tanımlandığını hatırlattı.

Comey, kendisinin bu tanımlamadan hoşlanmadığını belirterek, "Bu insanlar El-Kaide tarafından yönlendirilmiyor ama internette elde edilen bilgilerden etkileniyor, eğitiliyorlar ki bu insanlar daha sonra bodrum katlarından veya yatak odalarından gün yüzüne çıkarak, bizim endişe ettiğimiz korkunç şeyleri gerçekleştiriyor" ifadesini kullandı. 

Bu haber toplam 771 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler