Fas'ta fırın malzemeleri fabrikası, maske üreten tesise dönüştü

Fas'ta fırın malzemeleri fabrikası, maske üreten tesise dönüştü

RABAT (AA) - MUHENNED EBU CAHİŞE - Fas'ın başkenti Rabat'ta fırın malzemeleri üreten bir fabrika yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında...

RABAT (AA) - MUHENNED EBU CAHİŞE - Fas'ın başkenti Rabat'ta fırın malzemeleri üreten bir fabrika yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastanelerde kullanılan cam maske imal edilen bir tesise çevrildi.

Tesisin iletişim sorumlusu Emin Binnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikanın cam maske üretimi yapan bir tesise dönüşmesi fikrinin, şirket yetkililerinin Kovid-19'la mücadele kapsamında tesisin sunulabileceği katkıları araştırması sonucunda ortaya çıktığını söyledi.

Binnur, şirket mühendislerinin fabrikanın hastanelerde kullanılan cam maske üretimine uygun donanıma sahip olduğunu tespit etmeleri üzerine bu adımın atıldığını belirtti.

Şirketin attığı bu adımla salgınla mücadelede vatani bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Binnur, "Dünya genelinde ve Fas'ta bu çeşit maske üretiminin kısıtlı olduğu biliniyor. Bu maskelerin üretilmesinin amacı sağlık görevlilerine, emniyet güçlerine ve temizlik işçilerine ücretsiz dağıtmaktır." ifadelerini kullandı.

- Üretimin başlaması

Şirket mühendislerinin tasarladığı prototip maskelerin hastanelere ücretsiz dağıtılarak testlerinin yapıldığını ifade eden Binnur, doktorların onayının ardından üretime başlandığını söyledi.

Binnur, üretilen maskelerin tesisin kapasitesi ölçeğinde Rabat, Kazablanka ve Sale'de devlet hastanelerine ücretsiz dağıtımının başladığını kaydetti.

- Şirkete mali destek teklifleri

Gönüllülük esasına dayalı atılan bu adımın kısa sürede duyulduğunu aktaran Binnur, şirketin birçok mali destek teklifi aldığını, kalitesi, sterilize edilebilmesi ve tekrar kullanılabilmesi özelliklerinden dolayı maskeye birçok özel hastane ve klinikten de talep geldiğini söyledi.

Binnur, bu girişimle salgınla mücadelede ulusal çabalara katkı sunmaktan mutlu olduklarını, kamu kurumlarına ücretsiz dağıtmak üzere, özele ise ücretiyle sattıkları günlük ortalama 80 maske üretimi kapasitesine ulaştıklarını ifade etti.

Fas, Kovid-19'la mücadele kapsamında 20 Nisan'a kadar sokağa çıkma yasağı kararı almıştı.

Fas Sağlık Bakanlığı, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 83, vaka sayısını ise 1141 olarak açıklamıştı.


Fas'ta fırın malzemeleri fabrikası, maske üreten tesise dönüştü

Fas'ta fırın malzemeleri fabrikası, maske üreten tesise dönüştü

Fas'ta fırın malzemeleri fabrikası, maske üreten tesise dönüştü

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler